آخرین مطالب انجمن علمی پردیس کوروش کبیر

آخرین مطالب انجمن علمی پردیس کوروش کبیر

Link to انجمن علمی پردیس کوروش کبیر

حسه اون لحظه ای که...

Posted: 31 Mar 2013 01:53 PM PDT

حسه اون لحظه ای که فقط حضورش برات کافیه ... همین!

ای گربه خر... از وسط عاشقانه مردم رد میشه......

Posted: 31 Mar 2013 01:52 PM PDT

نمیفهمه دیگه .......

زدم لهش کردم حالا میتونی زنگ بزنی بهش!!

Posted: 31 Mar 2013 01:21 PM PDT

وقتی یه سوال منطقی داره ازت میپرسه تو هم منطقی جوابشو بده دیگه!!!!!

پاسخ : آیا میدانید که...

Posted: 31 Mar 2013 01:16 PM PDT

http://


شگفت انگیز!
Aerogel یا دود منجمد ، با دارا بودن 96 درصد هوا سبک ترین جسم جامد به حساب میاد .
در صورتی که یک قطعه کوچکی از آن را در دست خود بگیرید ، عملا غیر ممکن است که آن را ببینید یا احساس کنید، اما اگر به آن ضربه بزنید ، مانند اسفنج است .
این ماده تا 4000 برابر وزن خود را تحمل می کند و در برابر انفجار مستقیم دو پوند دینامیت مقاوم است. این ماده همچنین بهترین عایق موجود شناخته شده است.





حیوانات لباس پوش

Posted: 31 Mar 2013 01:09 PM PDT











































@@عکسهایی جالب از حیوانات@@

Posted: 31 Mar 2013 01:08 PM PDT

من دیگه حرفی برای گفتن ندارم....

Posted: 31 Mar 2013 12:53 PM PDT

نقل قول:

نوشته اصلی توسط Winds Emperor (پست 620301)
خوبه پس تورو میذارن مراقب امتحان:a (4)::01::01:

نه دیگه قرار نشد امام بشم....
همون افق بریم همین مهدیه مهلقا قشنگه ملکه سرزمین مارها میمونم.....

آموزش نحوه صحیح دستشویی به یک سگ نفهم !

Posted: 31 Mar 2013 12:51 PM PDT

نقل قول:

نوشته اصلی توسط Winds Emperor (پست 620300)
به این سبکی که تو منو لو دادی اگه من خودمو کچل نکنم اون منو کچل میکنه:22:

تحملم برای اون خیلی راحته کلیییییییییییییییییییییی عاشقمه:04:

لو ندادم که اصن شاید خودش بوده......بود یا نبود؟؟؟؟بود یا نبووووود ؟؟؟بود یا نبوووووووووووود؟؟؟؟
عاشقته؟؟؟؟؟؟؟اقا ما معدمون ضعیفه.......:a (31)::a (31)::a (31)::a (31):

اوج خرافه‌پرستی در شیراز !

Posted: 31 Mar 2013 12:48 PM PDT

هرجا دین باشه اونم با مبلغین دینی طراز اول

همه این مزخرفات هم هست.

شباهت .......

Posted: 31 Mar 2013 12:45 PM PDT

آقایون زن ذلیل یک کمی خودتونو نشون بدین

Posted: 31 Mar 2013 12:44 PM PDT

برای پاک کردن جای بد منظره چسب بر روی در یخچال مقداری روغن جلای مبل را روی آن ریخته و با دستمال نرم پاک کنید.

مروری بر جلد نشریات قدیمی درایران

Posted: 31 Mar 2013 12:40 PM PDT

سگ تو حلقت به روایت تصویر !!!

Posted: 31 Mar 2013 12:35 PM PDT

یعنی الان درک کاملی از سگ تووو حلقت پیدا کردیم.:06:

گالری عکس پاسیروسی ها

Posted: 31 Mar 2013 12:33 PM PDT

نقل قول:

نوشته اصلی توسط honey02 (پست 620257)
یعنی ما عکس خودمون رو بذاریم ؟!
آیا گیر نخواهند داد ؟


هانی عکستون رو بذارین. کی می خواد گیر بده؟

نا گفته های دل ستاره

Posted: 31 Mar 2013 12:18 PM PDT

نقل قول:

نوشته اصلی توسط عرفان4030 (پست 620261)
چرا این قدر غمگین میزنی ستاره جان؟؟؟؟؟؟؟


امروز رو مووده غمم عرفان جون:22::a (46):

من مطمئنم الان داری خمیازه میکشی!

Posted: 31 Mar 2013 12:01 PM PDT

به زور خمیازمو قورت دادم......

اشتباه نکنید عروس سم نداره!

Posted: 31 Mar 2013 11:45 AM PDT

عکاس خوب عکس نگرفته
ولی جالب شده




تصاویر پیوست شده
نوع فایل: jpg 4othrtbw6r92k2l7g8mx.jpg (41.2 کیلو بایت)

اخبار دانش و تکنولوژی

Posted: 31 Mar 2013 11:26 AM PDT

دانشمندان ژاپنی دست به ساخت یك كپی روباتیك لب و حنجره زده‌اند كه می‌تواند مانند انسان آواز بخواند.


به گزارش ایسنا اختراع پروفسور هیدیوكی ساوادا از دانشگاه كاگاوای ژاپن، از لبهای پلاستیك بیرون‌زده‌ای برخوردار است كه برای خواندن یك آواز كودكانه ژاپنی طراحی شده و در حال حاضر بیشتر صدایی شبیه ماشین چمن‌زنی دارد! اما با وجود این صدای ناهنجار، این روبات نشانگر دستاوردی بزرگ در حوزه فناوری است.

روبات كه به تقلید از بیولوژی انسانی ساخته شده، از شباهت شگفت‌انگیزی با سیستم صوتی انسان برخوردار است. این فناوری می‌تواند با یك میكروفون به صدای خود گوش داده و سپس لحن صدای خود را در تلاش برای شبیه‌تر كردن آن به صدای طبیعی انسان تغییر دهد. یعنی این فناوری از اشتباهات خود درس گرفته و بطور مداوم در تلاش برای شبیه‌تر كردن صدا با منبع صوتی است.

این دستگاه از دو حفره رزونانس منقبض بینی به همراه هشت پرده صوتی ساختگی برای تولید صدا برخوردار است. لبها و دهان برای كمك به شكل دادن به صدای منتشر شده حركت می‌كنند.

در حال حاضر، از این اندام برای آموزشهای صوتی به افراد فاقد شنوایی استفاده می‌شود، اما این فناوری همچنین می‌تواند به ساخت صدای مصنوعی برای افرادی كه به جهت آسیب یا بیماری صدای خود را از دست داده‌اند بینجامد.

از دیگر كاربردهای احتمالی این دستگاه، در صداهای خودكار برای مثال در سرویسهای تلفنی است كه می‌تواند به آنها صحت بیشتری ببخشد.













این زن 5 سال تارزان بوده!!!

Posted: 31 Mar 2013 11:17 AM PDT

منم می خوام برم تارزان بشم. :03:

تندترین پیتزای دنیا!

Posted: 31 Mar 2013 11:15 AM PDT

خوب چه کاریه

دیگه تا این حد تندی هم که آدم رو میترکونه

جشن سیزده بدر پاسیروسی

Posted: 31 Mar 2013 11:13 AM PDT

والا اینجور به نظر میرسه

تاززززززززززززززه اینجوری که پیش میره فکر کنم تووو انجمن هم تنها بشیم:04:

ساخت کشتی کنار خیابان!

Posted: 31 Mar 2013 11:12 AM PDT

کشتی سازی صنعتی است که بسیاری از کشورها به آن مشغول هستند ولی یک فرد کانادایی به نام "تام سوکانن" یک کشتی در میان خانه اش و در کنار خیابان ساخته است.

افرادی که از خیابان های منطقه "ساکاتچون" کانادا گذر می کنند با صحنه عجیبی روبرو می شوند چرا که ناگهان به یک کشتی برخورد می کنند و به امید روزی که بتواند به فنلاند بازگردد آن را ساخته است.



او در گذشته و در سن 20 سالگی به عنوان یک متخصص کشتی سازی وارد شرکت های فنلاندی شد و پس از چند سال دچار افسردگی شدید شد و به کانادا سفر کرد تا شاید بتواند این مشکل را رفع کند.

او همچنین به خاطر این مشکل شروع به ساخت یک کشتی کرد که البته با تخصصی که داشت کار چندان سختی برای او نبود. او شروع به ساخت خانه و کشتی خود کرد.



او در طول این مدت مشکلات بسیاری داشتند و تمام سرمایه زندگی اش را صرف خانه خود کرد به طوری که در انتهای کار او حتی پول برای غذا خوردن نداشت ولی خانه را ساخته بود.

تام پس از مدتی که این خانه را ساخت از دنیا رفت ولی میراث جالبش را برای اقرادی که از این منطقه می گذرند به جا گذشت تا به یکی از نقاط عجیب کانادا تبدیل شود
باشگاه خبرنگاران

سریع ترین حافظه کدامیک است؟

Posted: 31 Mar 2013 11:11 AM PDT

یازدهمین سری دانشنامه فناوری اطلاعات که شامل واژه ها و اصطلاحات رایج این روزهای دنیای رایانه در کشورمان می باشد را منتشر می کند.

1- Cache

این کلمه در انگلیسی Cash تلفظ می شود و یک حافظه برای خواندن اطلاعات با سرعت بسیار بالا می باشد.برای حافظه کش تعاریف و نمونه های مختلفی وجود دارد.برای مثال یکی از حافظه های کش،همان حافظه ی پنهانی می باشد که مرورگر اینترنت اطلاعات صفحات باز شده ی اخیر را در آن نگه می دارد.نمونه های دیگر حافظه کش در دیسک های سخت دیده می شود که برای سرعت بخشیدن به خواندن اطلاعات از آن استفاده می شود،نوع دیگر این حافظه همان RAM در رایانه ها بوده و نوع پیشرفته تر آن در پردازشگر ها دیده می شود که اطلاعات برای پردازش در آن ذخیره می شوند.

2- Bluetooth
تکنولوزی بلوتوث این روزها برای کمتر کسی نا آشناست.این تکنولوژی برای انتقال اطلاعات بین دو دستگاه الکترونیکی در فاصله کمتر از ده متر استفاده می شود که در فرکانس 2.4 گیگاهرتز کار می کند.نسخه های مختلفی از بلوتوث وجود دارند که سرعت انتقال اطلاعات در آن ها مختلف است.سرعت انتقال اطلاعات در نسخه یک معادل یک مگابیت بر ثانیه،در نسخه دو معادل 3 مگابیت بر ثانیه و در نسخه سه معادل 24 مگابیت بر ثانیه می باشد.

3- WiMAX
وایمکس یک استاندارد برای شبکه های بی سیم مخابراتی می باشد.این تکنولوژی امکان گسترش شبکه های بی سیم مانند تلفن های همراه نسل چهارم و یا شبکه اینترنت را در سراسر یک منطقه بزرگ می دهد.ایستگاه های زمینی وایمکس می توانند یک محدوده به شعاع 30 مایل را پوشش دهند.کلمه ی WIMAX کوتاه شده ی عبارت Worldwide Interoperability for Microwave Access می باشد.

4- Malware

Malware کوتاه شده ی کلمه ی malicious software به معنای نرم افزار مخرب می باشد.انواع مختلف Malware عبارتند از کرم های رایانه ای،ویروس ها و کلیه نرم افزار های جاسوسی.

5- DOS

DOS کوتاه شده ی عبارت Disk Operating System بوده و اولین سیستم عامل رایانه ای می باشد.این سیستم عامل با ظهور اولین نسخه سیستم عامل ویندوز در سال 95 از رقابت خارج شد.از سیستم عامل داس هنوز ردپایی در ویندوز مشاهده می شود که با نام CMD مشهور است.
منبع:باشگاه خبرنگاران

قیمت خودرو در بازار امروز

Posted: 31 Mar 2013 11:05 AM PDT

یعنی خوشم میاد که قیمت خودرو رو کشیدن پائین:02:

اوباما به زبان فارسی عید نوروز را به مردم ایران تبریک گفت اما به زبان عبری عمل کرد!

Posted: 31 Mar 2013 11:05 AM PDT

رئیس سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه اهدای «باروت خیس» تشییع جنازه اسکار بود گفت: اوباما به زبان فارسی عید نوروز را به مردم ایران تبریک گفت اما به زبان عبری عمل کرد!
سردار محمدرضا نقدی ظهر دیروز در آیین اختتامیه دهمین کنگره ره‌آورد سرزمین نور در محل یادمان شهدای شلمچه و در جمع حاضران این جشنواره اظهار کرد: سرزمین‌های نور علاوه بر جاذبه معنوی که دارد محکمه ظالمان و متجاوزان است چراکه خون مظلوم، قاتل را به مقتل می‌کشاند و ما دیده‌ایم که بارها و بارها اینطور شده است، اینجا مقتل قاتلان اصلی است.


* تکلیف را شهدا روشن می‌کنند


وی با بیان اینکه آمریکا تصور نکند با چند گفت‌وگوی دیپلماتیک می‌تواند تکلیف پرونده خود را با ملت ایران روشن کند، ادامه داد: تکلیف را این سرزمین و این شهدا روشن می‌کند؛ آمریکا با شعارهای پوشالی خود، قرآن را بر سر نیزه کرده است و گمان می‌کند ملت ایران، این شعارها را باور می‌کنند.


سردار نقدی، تعیین تکلیف پرونده آمریکا را توسط خون 220 هزار شهید و صدها هزار جانباز و همسران شهدا عنوان کرد و افزود: اساساً روی کار آمدن اوباما با وعده تغییر بود اما سوال این است که کدام تغییر را ملت‌های جهان در آمریکا احساس کردند؟ حمایت از حقوق بشر، حمایت از دیکتاتورها و روندی است که اوباما ادامه داده است.


وی با بیان اینکه رویکرد رئیس‌جمهور آمریکا منافق‌گونه است، بیان کرد: اوباما در نامه‌هایی که به جمهوری اسلامی نوشته، وعده داده بود مسئله پرونده هسته‌ای ایران تمام می‌شود اما در زمانی که دولت ترکیه و برزیل برای حل مسئله به میان آمدند، به گونه ای دیگر عمل کرد.


رئیس سازمان بسیج مستضعفین، اوباما را منافق‌ترین رییس جمهور تاریخ آمریکا دانست و ادامه داد: در این مدت جز خیانت از اوباما به عنوان رئیس جمهور آمریکا چیزی مشاهده نشده است همانطور که برای نوروز به زبان فارسی پیام داد و به زبان عبری عمل کرد.


وی با اشاره به نامگذاری سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی از سوی مقام معظم رهبری تصریح کرد: حماسه سیاسی که ولی امر مسلمین از ما می‌خواهند این است که چهره مزدور را به دنیا معرفی کنیم و بزرگترین حماسه سیاسی این خواهد بود که پرده از چهره جهانخواران برکشیم و آمریکا را همانطور که هست نشان دهیم.


وی خاطر نشان کرد: امروز افتخار داریم که حماسه دیگری را از کنار قدمگاه و مشهد شهدا آغاز کنیم و این سرنوشت محتوم استکبار است چراکه این خونها همانطور که افراد زیادی را بیدار کرده است، ظالمان را رسوا خواهد کرد.


جانشین فرمانده کل سپاه در امر بسیج با بیان اینکه استکبار عرصه مقابله با ایران را به ورزش و هنر کشانده است، گفت: جایزه اسکار را که ادعا می کردند، هنری محض است با رویکرد کاملاً سیاسی به فیلمی بی مایه و غیر هنری اعطا می‌کنند تا همگان بفهمند که اسکار، سیاسی محض و زیر نظر کاخ سفید است.


وی با اشاره به اعطای جایزه اسکار از سوی میشل اوباما به کارگردان فیلم ضدایرانی آرگو اظهار داشت: ما استقبال می‌کنیم که این حقایق برای ملت ایران روشن بشود چون اگر میلیاردها خرج می‌کردیم که حقیقیت اسکار را به جهانیان معرفی کنیم نمی‌توانستیم اما این اقدام توسط همسر اوباما حقایق جایزه اسکار را به جهانیان نشان داد.


وی، طراحی این اقدام را از سوی هنرمندان زخم خورده آمریکا دانسته و تصریح کرد: برخی از هنرمندان دردمند آمریکا طراحی کردند که اعلام کنند جایزه اسکار تابع جریان زور و سلطه است.


سردار نقدی با بیان اینکه جایزه اسکار بهترین جایزه هنری بوده که بسیاری را شیفته خود کرده و قصد دارند آن را تصاحب کنند، افزود: خدا دست امریکا را رو کرد و یک فیلم بی‌مایه، بی‌محتوا و ‌بی‌هنر را که برای جایزه اسکار انتخاب کرده بودند، آنها را به رسوایی کشاند.


وی با بیان اینکه اهدای جایزه «باروت خیس» تشییع جنازه اسکار است، گفت: اهدای جایزه اسکار توسط میشل اوباما همسر رئیس جمهور امریکا هدیه بزرگی در راستای آگاهی بخشی به مردم جهان بوده است.


*شلمچه، قدمگاه عشاقی ا‌ست که ابراهیم‌وار برای شکستن بت‌های زمان در آتش سوختند


وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حرکت فرهنگی کاروان‌های راهیان نور اظهار کرد: زائرانی که در منطقه شلمچه حضور یافته‌اند می‌توانستند این ایام را در اماکن خوش آب و هوای و در طبیعتی بکر سپری کنند، اما این مسافران در این منطقه عملیاتی حضور یافته و شلمچه را برای نوروز سال 92 انتخاب کرده‌اند.


رئیس سازمان بسیج مستضعفین افزود: اگر قدمگاه ابراهیم شایستگی سجده‌گاه انبیا را پیدا کرد اینجا قدمگاه عشاقی‌ست که ابراهیم‌وار برای شکستن بت‌های زمان در آتش سوختند.


وی اضافه کرد: این سرزمین قربانگاه اسماعیل‌هایی‌ست که جان بر کف، خون‌شان ریخته و با عشق به حقیقت، فطرت‌شان به جلوه‌گاه شهادت رهنمون شد.


*تداوم حرکت‌های راهیان نور در حقیقت‌جویی انسان‌ها ریشه دارد


سردار نقدی خاطرنشان کرد: این زیارتگاه هر ساله شاهد تعداد زیادی از زائران است و هر ساله شاهد جوشش بیشتر مردم در این منطقه هستیم؛ این تداوم حرکت‌های راهیان نور منشأ در حقیقت‌جویی انسان‌ها دارد.


وی با اشاره به جشنواره ره‌‌آورد سرزمین نور بیان کرد: در این کنگره آثاری در قالب شعر، متن ادبی، نمایش، فیلم، داستان و خاطره نوشته، تهیه و ارسال شده است که در راستای تبیین ارزش‌های دفاع مقدس بسیار ارزشمند هستند.


رئیس سازمان بسیج مستضعفین ادامه داد: این سرزمین (شلمچه) محکمه ظالمان و متجاوزان است و خون مظلوم همیشه قاتل را سر صحنه جرم می‌کشاند.


سردار نقدی تصریح کرد: امریکا در راستای دشمنی با ایران، ملت و کشورمان را شدیدا در محاصره اقتصادی قرار داده و تحریم‌هایی در زمینه‌های نفت، طلا و ارز گواهی بر این ادعاست.


وی اضافه کرد: با وجود اینکه کشور ما تنها دو یا سه شبکه ماهواره‌ای را برای اعلام صدا به جهانیان ندارد اما امریکا با قطعی این شبکه‌ها نیز قصد مختل کردن و قطع کردن ارتباط کامل ایران با جهان را دارد.


رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: حماسه سیاسی که امسال رهبری از آن صحبت به میان آورده‌اند به معنای پرده‌برداری از چهره مزورانه امریکا به جهان است و البته اهدای جایزه «باروت خیس» نخستین اقدام در این خصوص است.


خبرگزاری فارس

امروز بهش میگن تکنولوژی اما 100 سال دیگه...

Posted: 31 Mar 2013 11:03 AM PDT

تا به حال تصور کرده اید که 100 سال بعد در چنین روزی، آیندگان چه چیزهایی می بینند و چه فکر هایی درباره ما می کنند؟با نگاهی تکنولوژیک می توان تصورات خود را در قالب تصاویری که می بینید، پیاده کرد.















نگاهی متفاوت به سیزده بدر

Posted: 31 Mar 2013 10:56 AM PDT

البته بر همگان واضح و مبرهن است که مراسم باستانی سیزده بدر از دیرباز در پهنه روح و جسم ما حضور داشته و کماکان نیز با قدرت تمام ادامه دارد؛ به طوری که ما هم اکنون نیز حتی توان این را داریم که میمون به فضا بفرستیم تا آن بالاها هم سبزه گره بزند ... در سیزده بدر اصولا اتفاقات زیادی می افتد که همگی ریشه در تاریخ و سنت های ما دارد؛ به طوری که حتی روی سنگ های حکاکی شده تخت جمشید و نقش رستم نیز اثرات جوانه گیاهان (ها ... نه ... اینکه تازه یه ساله جوونه زده!) آره می گفتم، اثراتی از این سنن وجود دارد که خب یکی یکی به آنها می پردازیم:

بارزترین نشانه سیزده بدر، همان ترافیک صبحگاهی است و همانطور که روی سنگ های حکاکی شده باستانی میبینیم، اسب ها و ارابه ها و مردم عادی و غیرعادی همگی تو ترافیک گیر کرده اند تا یه تیکه چمن پیدا کنند و بنشینند ولذت سال نو را ببرند و البته اکنون نیز این سنت حسنه نسل به نسل و سینه به سینه به ما منتقل شده و حالا اسب ها و ارابه ها جا خود را به پراید 20 میلیونی و ماکسیمای 110میلیونی و پژو 45 میلیونی و ... داده اند تا این سنت ترافیک کماکان حفظ شود.




البته بعضی آگاهان تاریخی اعتقاد دارند که در این صف، مادها و پارت ها پشت سر هم ایستاده اند تا یارانه خود را به کوروش و داریوش و خشایارشا پرداخت کنند، چون آن موقع این قضایا کلا برعکس بوده که البته این قضایا به سیزده بدر ما ربطی ندارد و بنابراین بی خیالش می شویم!


سنت شایسته بعدی، پخش زباله به طور عادلانه و عدالت محور و به طور مساوی بین ساقه های گل ها لابلای چمن ها کنارت درها و کنار تنه درختان و ... است که در این مورد مردم سختکوش ما هرگز هیچ گوشه ای از طبیعت را فراموش نکرده و تمامی نقاط را به طور هنرمندانه ای به پوست تخمه، پوست میوه، قوطی نوشابه و دیگر پسماندها، به شایستگی هر چه تمام تر مزین می کنند؛ هنرمندانه! ...


البته ما هر چه بین آثار باستانی گشتیم، سند تاریخی این سنت را روی حکاکی ها ندیدیم که فکر می کنم دشمن به خاطر دور کردن ما از سنت های حسنه مان آثار و سنگ های مربوطه را به موزه های خارج از کشور انتقال داده اند اما مردم با افتخار ما همینطور به صورت خودجوش و غریزی پی به این سنت برده و آن را با تمام جان و توان خویش احیا کرده اند که واقعا دمشان گرم ... قهرمانان ... دلاوران ... نام آوران ...


و اما می رسیم به روشن کردن درخت! ... ببخشید آتش کنار درخت و سپس افتتاح منقل وذغال جهت سایر امورات مفرحه! مثل جوجه و قلیان و ... که جزو لاینفک ناپذیر! مراسم سیزده بدر است که حذف آن از مراسم مثل حذف گل از فوتبال است ... سوختن بخشی از زمین، پخش خاکستر روی خاک، آلودگی هوا ناشی از دود قلیان و منقل و ... همگی ریشه در تاریخ ما دارد ... حتی آورده اند که اسکندر هنگام سیزده بدر به ایران رسیده و همان موقع هوس جوجه کرده که در همین هنگام آتش منقل او به پرده های کاخ آپادانا اصابت کرده و یواش یواش کل تخت جمشید سوخته و ما هم با استناد به همین سند معتبر تاریخی کماکان آتش به راه می اندازیم و آتش می سوزانیم.


و اما بستن دو عدد طناب به شاخه طفلک درخت! جهت امور تاب بازی هم اصولا عضو ثابت سنت های سیزده بدری ماست. حالا اگر شاخه هم شکست که خب یک شاخه دیگر را آماده می کنیم ... چیزی که زیاد است، شاخه، چیزی زیاد است درخت ... اگر ما استفاده نکنیم، بالاخره یک روزی یا قطع می شود و تبدیل می شود بهمداد و کاغذ، یا در یک حادثه آتش سوزی خواهد سوخت...!


و اما گره زدن سبزه... خانم های مجرد خوش خیال طفلکی ها دو عدد ساقه چمن یا علف یا گل یا خار یا درخت یا ... (خب حالا ...) را گره می زنند تا بختشان باز شود و همزمان هم می گویند سیزده بدر، سال دگر، خونه شوهر، بچه بغل... البته من این را خیلی با قدیمی ها موافق نیستم، چون اصولا ما باید یک چیزی را باز کنیم تا بختمان باز بشود، اگر گره بزنیم که گره می خوریم خو...!




هر چند امروزه عده ای سکه را به دلار 4000 تومانی گره می زنند و بختشان باز می شود این هوا ... و همزمان هم می گویند سیزده بدر، سکه بخر، سال دگر، سکه می شه 5 میلیون تومان جیرینگی (البته درسته که قافیه نداره ولی واقعیت که داره!). حالا بگذریم که بعضی فریب خوردگانه مونث غرب زده اسیر فیض بوق! هم می گویند: سیزده بدر، سال دگر، لایک می کنم، هم این پسر، هم او پسر! و مذکرین هم می گویند: سیزده بدر، سال دگر، دختر و پسر، می ریم سفر ...


مورد باحال دیگر ایناست که سبزه هایی که از گندم و عدس سبز کرده و در طول دو هفته از آنها با خون دل نگهداری کرده بودیم، در این روز روی سقف ماشین گذاشته و سپس آنها را با آغوش باز به خود طبیعت هدیه می کنیم تا ثابت کنیم که طبیعت عزیز، ما به تو علاقه داریم ... دوستت داریم ... عاشقتیم ... ساعت 7 بیا کافی شاپ دم دانشکده!


مواردی چون بزن بکوب، پارتی، تخته نرد، دبلنا، شطرنج، وسطی، چهاربرگ و ... هم از فرهنگ منحط غربی وارد مراسم پاک سیزده بدر شده که واقعا باید گفت ... ایش! ... مثلا شما کجای تخت جمشید یا نقش رستم یا ... دیدید که دو نفر بنشینند تخته بازی کنند!


و سرانجام می رسیم به سنت زیبای دروغ سیزده که اینقدر این جریان عزیز است، اینقدر قشنگ است، اینقدر نازنین است، که ما آن را به طور خودجوش در طول سال و بین تمام اقشار اعم از مرد و زن و پیر و جوان و گنده و کوچک و با سواد و بی سواد و بالاشهر و پایین شهر و با پول و بی پول و ... تعمیم دادیم و خدایی اش چقدر هم جیگرمان حال می آید ...


به هر حال اینهایی که گفتم، گوشه هایی از سنت های سیزده بدری ما بود که با یادآوری مجدد آن، من واقعا اشک شوق از دماغم (که الان اندازه پینوکیو شده) جاری و ساری است! امیدوارم که همیشه نوروزتان پیروز و هر روزتان بی غم باد!


مجله خط خطی

ازدواج دخترا آواره در ازای 500 لیره!

Posted: 31 Mar 2013 10:53 AM PDT

یک سازمان حقوق زنان با هشدار نسبت به وضعیت بد آوارگان سوری در حاشیه پایتخت مصر خبر داد دختران سوری حاضرند در ازای تنها ۵۰۰ لیره مصری ازدواج کنند.

به گزارش فارس به نقل از روزنامه القدس العربی، شورای ملی زنان مصر با صدور بیانیه از گسترش ازدواج بین جوانان مصری با دختران آواره سوری در این کشور خبر داد و تاکید کرد که این اقدام نوعی تجارت انسان به حساب می‌آید.


شورای ملی زنان مصر ضمن محکوم کردن این ازدواج‌ها تصریح کرد که در یک سال گذشته 12 هزار پسر مصری با دختران آواره سوری ازدواج کرده‌اند.


این نهاد غیر دولتی که در اروپا فعال است و از حقوق زنان حمایت می‌کند، اعلام کرده که دختران سوریه‌ای در ازای 500 لیره حاضر به ازدواج می‌شوند.


شورای ملی زنان محمد مرسی رئیس جمهور مصر خواسته تا برای توقف این مسئله وارد عمل شود. همچنین نسخه‌هایی از این بیانیه برای «محمد ابراهیم» وزیر کشور و «احمد مکی» وزیر دادگستری ارسال شده تا نسبت به وضعیت بد معیشتی آوارگان سوری تدبیری انجام شود.


بنا بر گزارش‌ها بیش از 60 هزار آواره سوری در مصر حضور دارند که اغلب آنها در محله‌های 6 کتبر، القاهرة الجدیدة و دهم رمضان در حاشیه پایتخت مصر اسکان یافته‌اند.


این گزارش در حالی منتشر می‌شود که پیش از این نیز بارها سازمان‌های بین المللی نسبت به وضعیت بد زنان و دختران سوری در اردوگاه‌های آوارگان هشدار داده بودند.


پیش از این گزارش شده بود که سربازان و مرزبانان ترکیه‌ای اقدام به سوء استفاده از دختران و زنان سوری می‌کنند. در اردن نیز آوارگان سوری از وضعیت بدی برخوردارند.


سازمان ملل اعلام کرده که برای تامین نیازهای آوارگان سوری به 700 میلیون دلار نیاز دارد و کمک‌هایی که سازمان‌های بشر دوست برای آوارگان می‌فرستند تنها 30 درصد از هزینه‌ها را در بر می‌گیرد.


پس از آغاز ناآرامی‌ها در سوریه در سال 2011 با هدایت ترکیه، قطر و عربستان، سوری‌ها در مناطق درگیری از جمله حلب و حمص وادار به ترک خانه‌ها خود شدند و به اردوگاه‌های آوارگان در لبنان، اردن، عراق پناه بردند؛ بنا بر گزارش سازمان ملل متحد درحال حاضر یک میلیون آواره سوری در مناطق مختلف حضور دارند.


لبنان با 332 هزار آواره سوری بالاترین عدد آوارگان سوری را در خود دارد، پس از این کشور اردن با 324هزار آواره و پس از آن ترکیه، عراق و مصر هر یک به ترتیب با 185 هزار نفر، 106 هزار نفر و با 60 هزار نفر اصلی‌ترین میزبانان آوارگان سوری هستند.

میزان افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی

Posted: 31 Mar 2013 10:51 AM PDT

بر اساس پیشنهاد سازمان تأمین اجتماعی و تصویب هیئت وزیران، مستمری تمام مستمری‌بگیران اعم از بازنشسته، ازکارافتاده و بازمانده (پرونده) به میزان ۲۵ درصد افزایش یافت.

متن پیشنهاد مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی طی نامه شماره 15/92/1000 مورخ هشتم فروردین 1392 به ریاست جمهوری، به این شرح است:


«جناب آقای دکتر احمدی نـژاد


ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران


سلام علیکم


احتراماً؛ همانطور که استحضار دارند، سازمان تأمین‌اجتماعی مفتخر است که بیشترین تعداد بازنشستگان و مستمری‌بگیران کشور را تحت پوشش دارد، لذا هرگونه حمایت از این جامعه به نوعی می‌تواند حمایت از اکثریت بازنشستگان و مستمری بگیران کل کشور باشد، از طرفی حضرتعالی نیز در مراسم گرامیداشت هفته تأمین‌اجتماعی در سال 1391 تاکید فرمودید که تمهیداتی اندیشیده شود تا در سال 1392 دریافتی این عزیزان از ماهانه 7 میلیون ریال کمتر نباشد، با توجه به مطالب مطروحه فوق و در اجرای ماده 96 قانون تأمین‌اجتماعی پیشنهاد این سازمان در رابطه با نحوه افزایش میزان مستمری‌ها در سال 1392 به شرح ذیل تقدیم می‌گردد:


1- مستمری کلیه مستمری‌بگیران اعم از بازنشسته، ازکارافتاده و بازمانده (پرونده)به میزان 25 درصد افزایش یابد.


2- پس از اعمال افزایش موضوع بند(1) دریافتی افرادیکه میزان سابقه پرداخت حق‌بیمه آنان 30 سال و بیشتر باشد (اعم از سابقه پرداخت حق‌بیمه واقعی و نیز سنوات ارفاقی که به موجب قوانین مختلف نظیر اشتغال در مشاغل سخت و زیان ‌آور ایجاد شده است) در هر حال کمتر از ماهیانه 7 میلیون ریال نباشد.


3- مصوبه 26580/ت 42471هـ مورخ 9/2/1388 هیات محترم وزیران درخصوص مستمری‌بگیرانی که تاکنون از حمایت یارانه‌ای دولت موضوع بند(39) قانون بودجه سال 1388 کل کشور بهره‌مند می‌شده‌اند در صورتی که در لایحه بودجه سنواتی کل کشور به صورت ردیفی جداگانه منظور و به سازمان پرداخت شود، اجرا گردد.


خواهشمند است در صورت موافقت با پیشنهاد مذکور مراتب را جهت اقدامات بعدی امر به ابلاغ فرمایند».


روابط عمومی سازمان تأمین‌اجتماعی ضمن تبریک سال نو درخصوص نتیجه نامه مذکور اعلام کرد:


«پیشنهاد مدیر عامل سازمان تأمین‌اجتماعی به شرح نامه فوق‌ در جلسه روز یکشنبه مورخ 11 فروردین 92 هیئت دولت مطرح و به شماره 395/92/م عیناً به تصویب رسید که ان‌شاءالله از ابتدای سال 1392 قابل اجرا و پرداخت است».


خبرگزاری فارس

مایلی کهن استفا داد

Posted: 31 Mar 2013 10:50 AM PDT

محمد مایلی کهن از سرمربی‌گری تیم فوتبال گهر دورود استعفا کرد.

به گزارش ایسنا، پس از تساوی صبح امروز گهر برابر تیم ملی نوجوانان، محمد مایلی کهن با حضور در جمع بازیکنان استعفای خود را اعلام کرد.


ظاهرا این استعفا به دلیل مشکلات مالی صورت گرفته است.


وی در جمع بازیکنان گفته که تنها به خاطر مردم درود تا الان مانده‌ است و دیگر نمی‌تواند ادامه دهد.


همچنین پس از بازی امروز تمرینات تیم گهر تا اطلاع ثانوی تعطیل شد و وضعیت این تیم همچنان مبهم است.


شرایط بد مالی و تعطیلی تمرینات انتقاد بسیاری از بازیکنان تیم گهر را به دنبال داشته است.

دستورات جدید پلیس به کافی نت ها

Posted: 31 Mar 2013 10:47 AM PDT

پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا در اطلاعیه‌ای 20 دستورالعمل‌ درمورد افزایش ضریب امنیت اطلاعات کاربران صادر و اعلام کرد که مدیران دفاتر خدمات اینترنت (کافی‌نت‌ها) موظفند حداکثر ظرف مدت 15 روز از تاریخ ابلاغ اطلاعیه نسبت به اجرای مفاد اعلام شده، اقدام کنند .

به گزارش ایسنا، پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که این پلیس با هدف تامین امنیت کاربران و استفاده کنندگان از سرویس‌های دفاتر خدمات اینترنت (کافی نت‌ها) و به منظور شفاف سازی عملکرد، ساماندهی دفاتر، کاهش مخاطرات و آسیب‌ها و حمایت از فعالیت قانونی مدیران و صاحبان کسب و کار این دفاتر، نکات ذیل را برای آگاهی و اجرای سریع از سوی مدیران دفاتر، اعلام می‌دارد.


در این گزارش آمده است که مدیران دفاتر خدمات اینترنت (کافی‌نت‌ها) موظفند حداکثر ظرف مدت 15 روز از تاریخ ابلاغ این اطلاعیه نسبت به اجرای مفاد اعلام شده، اقدام کنند، چرا که پس از طی مدت قانونی اعلام شده، کارشناسان پلیس فتا نسبت به بازرسی تمامی دفاتر خدمات اینترنت در سرتاسر کشور اقدام کرده و در صورت مشاهده هرگونه تخلف و اجرا نشدن مفاد این اطلاعیه، طبق تبصره‌های یک تا 3 ماده 7 آیین‌نامه‌ دفاتر خدمات اینترنت (کافی‌نت) و نیز سایر قوانین و دستور العمل‌های مرتبط در صورت مشاهده‌ی هرگونه تخلف دیگر، اقدامات لازم انتظامی و معرفی متخلفین به مراجع قضایی را صورت خواهد داد.


براساس این گزارش، تنها دفاتری به عنوان دفاتر خدمات اینترنت شناخته می‌شوند که دارای مجوزهای لازم و تاییدیه‌های قانونی از مراکز ذیربط باشند.
به گزارش ایسنا، بنابراین تمامی مراکز و صنوفی که مجوز ارائه خدمات دسترسی ندارند (دفاتر فنی، بازی‌سراها و ....)، مجاز به ارائه خدمات اینترنت نیستند و در صورت مشاهده این گونه از مراکز و اصناف که به صورت غیر مجاز نسبت به ارائه‌ خدمات اقدام می‌کنند، برخورد انتظامی و قضایی با آنان صورت خواهد گرفت.


همچنین در این گزارش آمده است که دفاتر خدمات اینترنت موظفند نکات ذیر را منطبق با آیین نامه دفاتر خدمات اینترنت (کافی‌نت)، ابلاغیه‌ها و بخشنامه‌های اتحادیه صنف رایانه، داده ورزی و ماشین‌های اداری را رعایت کنند:


1- مدرک مجوز در محل مناسب و در معرض دید مشتریان قرار گیرد؛ محل این دفاتر باید در معرض دید و نظارت عمومی باشد و تمامی ضوابط اماکن عمومی رعایت شود.


2- دفاتر خدمات اینترنت موظفند پهنای باند مورد نیاز خود را الزاماً از طریق شرکت‌های دارای پروانه‌ی ارائه کنندگان خدمات اینترنتی (ISP) تامین کنند، بنابراین تامین پهنای باند از ارائه دهندگان غیر مجاز از طریق ماهواره مطابق قانون ممنوعیت استفاده از تجهیزات دریافت از ماهواره، اکیدا ممنوع است.


3_ مدیران دفاتر و دارندگان مجوز فعالیت اینگونه از دفاتر ملزم به رعایت مفاد شرایط عمومی، موضوع ماده‌ 3 آیین‌نامه دفاتر خدمات اینترنت هستند.


4- مدیران دفاتر خدمات اینترنت موظفند مدارک لازم در مورد تامین پهنای باند و رعایت شرایط عمومی را حسب مورد در اختیار بازرسان پلیس فتا قرار دهند.


5- ارائه هرگونه خدمات غیر حضوری از طریق دفاتر خدمات اینترنت ممنوع است.


6_ ارائه هر گونه خدمات، غیر از ارائه خدمات اینترنت به صورت حضوری، (فروش نرم افزار، تایپ و پرینت، راه اندازی سیستم‌های بازی رایانه‌ای و ...) ممنوع است.


اطلاعات هویتی کاربران ثبت شود
7_ صاحبان مجوز دفاتر خدمات اینترنت موظفند برای تصدی مسئولیت اجرایی از افرادی استفاده کنند که حائز شرایط ذیل باشند:


- متعهد، مجرب


- دارای حسن شهرت بوده و عدم دارابودن سوء سابقه کیفری و قضایی


- متاهل با حداقل 25 سال سن


8_ دفاتر خدمات اینترنت موظفند اطلاعات هویتی کاربران را با دریافت مدارک شناسایی معتبر (ترجیحا" کارت ملی) ثبت و از ارائه خدمات به مراجعه کنندگانی که مدارک شناسایی ارائه نمی‌کنند خودداری کنند.


9_ اطلاعات هویتی که بایستی مورد ثبت دقیق قرار گیرند عبارتند از:


- نام و نام خانوادگی


- نام پدر- کد ملی


- کد پستی


- شماره تلفن تماس.


10_ دفاتر خدمات اینترنت موظفند علاوه بر اطلاعات هویتی کاربران، سایر اطلاعات کاربری شامل روز و ساعت استفاده ،IP اختصاص یافته و فایل لاگ وب سایت‌ها و صفحات رویت شده را ثبت و حداقل تا شش ماه نگهداری کنند.


ممنوعیت نصب VPN بر روی رایانه‌های کافی‌نت‌ها
11_ صورت حساب چاپی زمان و هزینه‌ استفاده بایستی به کاربران تحویل داده شود.


12_ استفاده و در اختیار گذاشتن هر گونه ابزار دسترسی به سایت‌های فیلتر شده، مثل انواع فیلتر شکن‌های قابل نصب روی رایانه، یا معرفی سایت‌های فیلتر شکن و خدمات گیرندگان و یا استفاده از هرگونه VPN روی سیستم‌های رایانه‌ای دفاتر خدمات اینترنت ممنوع است.


13_ مدیران دفاتر خدمات دسترسی موظفند شرایطی را فراهم کنند که اطلاعات کاربر پیشین (شامل سایت‌ها ، صفحات دیده شده، فعالیت‌ها،ID ها ، آدرس‌های ایمیل و ......) به محض قطع استفاده کاربر، از بین رفته و برای کاربران بعدی که از آن رایانه استفاده می‌کنند قابل بازیابی نباشد.


رایانه‌ها الزاما بایستی در حالت ( Limited User)
14_ رایانه‌های استفاده شده در مراکز خدمات اینترنت (کافی‌نت) بایستی الزاماً در حالت کاربر محدود ( Limited User) در اختیار کاربران قرار گرفته و درگاه‌های ورودی سیستم رایانه‌ای شامل درگاه‌های USB، کارت خوان‌ها و سایر درگاه‌هایی که امکان اتصال حافظه‌های جانبی به آن‌ها وجود دارد، به صورت نرم افزاری مسدود شود.


به گزارش ایسنا، در این گزارش آمده است که درصورت نیاز کاربر به استفاده یا ارسال فایل رایانه‌ای بایستی انتقال از طریق متصدی اجرایی دفتر خدمات اینترنت و از طریق شبکه‌ داخلی دفتر روی سیستم رایانه‌ای کاربر و پس از اطمینان از سلامت و آلوده‌نبودن فایل رایانه‌ای به بدافزارها ،تروجان‌ها و ویروس‌ها صورت بگیرد.


15_ مدیران دفاتر خدمات اینترنت موظفند از نرم افزارهای امنیتی معتبر (آنتی ویروس‌ها،نرم افزارهای امنیت اینترنت و دیواره‌های آتش) استفاده کرده و مرتباً نسبت به بروز رسانی نرم افزار اقدام کنند.


16_ مدیران دفاتر خدمات اینترنت موظفند هر روز در پایان ساعت کاری کافی‌نت نسبت به وارسی سیستم‌های رایانه‌ها از نظر نصب نشدن نرم افزارهای Keylogger، آلودگی به ویروس‌ها و بدافزارها و امحاء اطلاعات باقی مانده کاربران اقدام کنند.


نصب دوربین مدار بسته‌ الزامی شد
17_ نصب دوربین مدار بسته داخلی با قابلیت ضبط تمام وقت، نگهداری تصاویر و امکان بازبینی تا شش ماه الزامی است.


18_ مدیران دفاتر خدمات اینترنت باید نسبت به برقراری امکان فنی ارسال پیام روی سیستم‌های رایانه‌ای دفتر در خصوص اعلام زمان استفاده و هشدارهای کاربری اقدام کنند.


19_ مدیران دفاتر خدمات اینترنت موظفند به نحو مقتضی نسبت به نصب و نمایش مفاد قانون جرایم رایانه‌ای و فهرست مصادیق محتوای مجرمانه در دید کاربران اقدام کنند.


20_ مدیران و متصدیان اجرایی دفاتر موظفند از استفاده بیش از یک نفر از هر دستگاه رایانه‌ای متصل به اینترنت جزء در مواردی که کاربر نا آشنا قصد استفاده از خدمات عمومی را داشته باشد و از یکی از نزدیکان و آشنایان خود برای کمک و تسهیل امور خود استفاده کند ، جلوگیری کنند.

هنرمندان در 13 بدر

Posted: 31 Mar 2013 10:45 AM PDT

در طول برگزاري سي و يكمين جشنواره فيلم فجر موفق شديم با رضا عطاران (بازيگر، كارگردان) رضا ناجي (بازيگر) و محمد زرين دست (نويسنده، بازيگر و كارگردان) گپ و گفتي كوتاه پيرامون جشنواره فيلم فجر ، چهارشنبه سوری و ايام نوروز و ... و سیزده بدر که پيش رو است داشته باشيم.

تا حالا سبزه گره نزده ام


رضا عطاران كه در جشنواره فجر امسال با دو فيلم «چه خوبه كه برگشتي» به كارگرداني داريوش مهرجويي و «دهليز» به كارگرداني بهروز شعيبي حضور داشت، با اظهار اميدواري در مورد اينكه فيلم هايش مورد توجه اصحاب رسانه و مردم قرار بگيرد، عنوان كرد:


ـ از فيلم هاي ارائه شده در جشنواره، «گناهكاران» فرامرز قريبيان، «او خوب سنگ مي زند» به كارگرداني محقق، «هيچ كجا هيچ كس» به كارگرداني شيباني و «روز روشن» را ديده، گفت كه از فيلم «روز روشن» خيلي خوشش آمده. او هنگام گفتگو در مورد حال و هواي فيلم هايش در جشنواره و به خصوص حضور در فيلم داريوش مهرجويي متذكر شد خوشحالم كه سهمي در فيلم آخر مهرجويي دارم و كار كردن با مهرجويي خيلي دلچسب بود. در فيلم «دهليز» به كارگرداني شعيبي ايفاگر كاراكتر معلمي هستم كه بر اثر يك حادثه در شرايطي كه همسر و يك پسر دارد به زندان مي افتد و همسرش (هانيه توسلي) در طول سال هايي كه او زنداني است، به سختي زندگي خود و پسرش را تامين مي كند و... با توجه به جدي بودن نقش عطاران در فيلم دهليز از وي پرسيدم، نگران نبودي در شرايطي كه بيشتر به عنوان يك بازيگر و كارگردان كارهاي طنز شناخته شده اي اين نقش به شهرتت لطمه بزند؟ و عطاران گفت:


ـ من قبلاً هم كارهاي جدي و غير طنز داشته ام و تا حدي دلم براي كاراكتر جدي تنگ شده بود و خوشحالم دست به ريسك زدم و در «دهليز» بازي كردم.


عطاران در مورد رودررويي هايش با هانيه توسلي در فيلم «دهليز» گفت:


ـ خيلي خوب بود انتخاب بازيگران فيلم به خصوص رضا شير خانلو، كودكي كه نقش پسر مرا بازي كرد خيلي به دلم نشست و بده بستان هاي خيلي خوبي بين من، هانيه توسلي و رضا شيرخانلو اتفاق افتاد.


Ÿ يك خاطره نوروزي برايمان بگوييد


يكي از خاطرات نوروزي من مربوط مي شود به ديد و بازديدهاي ايام عيد و آمدن عموها و دايي ها به خانه مان و عيدي گرفتن. آن زمان من بيشتر از طرف عموهايم تشويق مي شدم. به خاطر دارم در يكي از عيدها عمويم كتابچه اي را كه قصه كوتاهي در آن نوشته بودم از من گرفت، خواند و به من گفت دوست داري قصه هايت به چاپ برسد و من گفتم فكر نمي كنم قابل چاپ باشد، اما به لطف عمويم، قصه ام در روزنامه خراسان (چاپ مشهد) به چاپ رسيد و وقتي قصه چاپ شده ام را در روزنامه ديدم خيلي روحيه گرفتم و همان تشويق موجب شد كه وارد عرصه نويسندگي و بازيگري بشوم.


Ÿ آخرين عيدي كه گرفتي؟


اگر منظور عيدي هاي دوران كودكي باشد، بر مي گردد به سال ها پيش و عيدي كه از پدرم گرفتم.


Ÿ بيشتر دوست داري عيدي بدهي يا عيدي بگيري؟


چون اخلاق انساني دارم! بيشتر علاقمندم عيدي بگيرم (باخنده)


Ÿ آخرين بار كه از روي آتش چهارشنبه سوري پريدي؟

پارسال بود، خيلي هم خوش گذشت.


Ÿ در دوره كودكي، به قاشق زني رفته بودي؟


يادش بخير


Ÿ هنگام تحويل سال 1392 چه نيتي براي خانواده ات و مردم خواهي كرد؟


اينكه شرايط زندگي مردم به خصوص شرايط اقتصادي بهتر از سال 1391 باشد.


Ÿ از بين سنت هاي نوروزي كدام را بيشتر دوست داري؟


تمام سنت هاي نوروزي از چهارشنبه سوري، انداختن سفره هفت سين و رفتن به سيزده بدر و... همه را دوست دارم.


سيزده بدرها به طور معمول به كوه و دشت مي روم، اما هيچ سالي سبزه گره نزده ام.




فقط سالي يك بار چلو مرغ مي خورديم


رضا ناجي، برنده خرس نقره اي، امسال در جشنواره فيلم فجر با بازي در فيلم سينمايي ترنج به كارگرداني مجتبي راعي حضور داشت. او در ارزيابي فيلم هاي جشنواره سي و يكم عنوان كرد:


ـ از بين فيلم هايي كه ديده ام اغلب شان را نپسنديده ام. اكثر فيلم ها فاقد محتوا و بازي هاي خوب است. او در مورد فيلم خودش، ترنج كه در روز آخر جشنواره به نمايش در آمد، اظهار داشت:


ـ از كاراكتري كه در اين فيلم بازي كرده ام خيلي راضي هستم. من در اين فيلم نقش يك مينياتوريست تبريزي را دارم كه طرح هايش به طور معمول در بافت فرش هاي نفيس به كار مي رود و نوه اي دارد كه استعداد نقاشي او خوب است و سعي دارد آموخته هايش را به او انتقال بدهد.


رضا ناجي كه در اين فيلم با گريم، ريش هايش كاملاً سفيد شده، كلاه شاپو و عينك طبي دارد و به لهجه آذري حرف مي زند در پاسخ به اين پرسش كه تا چه حد با نقاشي و مينياتور آشنايي دارد، توضيح داد:


ـ در گذشته با رنگ و بوم و قلم سروكار داشتم، براي اين فيلم هم مدتي نزديك استاد مينياتوريست، تا حدودي با الفباي مينياتور آشنا شدم و در فيلم همه طرح هايي كه مي كشم، به نمايش در مي آيد. رضا ناجي توضيح داد كه در فيلم ترنج با استاد محمود نظرعليان، حسين محجوب، محمود پاك نيت بده بستان دارم و نقش مقابلم، هنرمندي تبريزي به نام حميده مقدس زاده است.


Ÿ نوروز كودكي هاي شما با نوروزهاي امروز چه تفاوت هايي داشت؟


نوروز كودكي هاي من خيلي دلنشين تر از نوروزهاي الان بود. به خاطر دارم در آن دوران مردم سالي يكي دو بار بيشتر برنج و مرغ نمي خوردند، اما عيد كه مي شد مادرم برنج را با رشته پلويي مي پخت كه خيلي خوشمزه بود. به اين شكل كه رشته را سرخ و با برنج مخلوط مي كرد، همراه با گوشت ريز ريز شده، كه خيلي خوشمزه بود. آن موقع، من عاشق شيريني هاي پولكي و تخم مرغ هاي رنگي بودم. پدرم در خانه فرش مي بافت و اقوامي كه به منزل ما مي آمدند به من تخم مرغ هاي رنگي عيدي مي دادند.


Ÿ اولين عيدي كه در آن دوران گرفتي و الان به خاطر مي آوري، چه بود و از چه كسي گرفتي؟


محبت مادر و پدرم، بهترين عيدي همه ساله ام بود به اضافه تخم مرغ هاي رنگي كه از فاميل عيدي مي گرفتم و در دوره كودكي من پول به عنوان عيدي نقش مهمي نداشت.


Ÿ از سنت هاي قبل از نوروز مثل سمنوپزان، چهارشنبه سوري و قاشق زني برايمان بگو.


به طور معمول يكي از بزرگان فاميل سمنوي سفره هفت سين تمام اقوام را تامين مي كرد و در شب هاي چهارشنبه سوري با رفتن به بيابان هاي اطراف بته تهيه مي كرديم. من فقط يك بار در هفت سالگي با دوستانم چادر سر كردم و به قاشق زني رفتم در خانه اي را زديم، زني در را باز كرد و با خوشحالي شوهرش را صدا زد كه بيا ببين، چند بچه قاشق زن آمده اند، قدري شيريني و شكلات برايشان بياور. من و دوستانم كلي ذوق كرديم كه بالاخره كمي شكلات در كاسه مان مي ريزد، اما شوهر آن زن با يك كاسه آب آمد. آب را بر سرمان ريخت و گفت عافيت باشد! اين اولين و آخرين قاشق زني من در دوره كودكي بود. رضا ناجي گفت كه هنگام سال تحويل مقيد انداختن سفره هفت سين و بيداري در موقع سال تحويل (در هر ساعت از شبانه روز) است و از دوره كودكي او سنت كهن در خانواده اش اجرا شده و تحت هر شرايطي سال تحويل را در كنار خانواده گذرانده است.


Ÿ كدام سنت نوروز را بيشتر مي پسندي؟


ديد و بازديد. زدودن كدورت ها و تبديل قهرها به آشتي.


Ÿ بيشتر علاقمنديد عيدي بدهيد يا عيدي بگيريد؟


عيدي دادن در اين ايام را خيلي دوست دارم.


Ÿ بيشتر چه چيزي عيدي مي دهي؟


بيشتر پول و لباس را براي عيدي دادن به اعضاي خانواده و دوستانم در نظر مي گيرم.


Ÿ عيد امسال كجا هستي؟


در تهران.


Ÿ سيزده بدر كجا مي روي؟


به احتمال قوي، تبريز.


Ÿ آخرين بار كه سبزه گره زدي، كي بود؟


حدود سه سال پيش.


Ÿ با چه نيتي؟


(با خنده) من دو تا دختر در خانه دارم...



بارها به قاشق زني رفتم


محمد زرين دست نويسنده، بازيگر و كارگردان پيشكسوت سينماي كشور در جشنواره فجر فيلمي نداشت، اما هر روز با عشق به ديدن فيلم ها همراه با خبرنگاران در سالن سينما رسانه حاضر بود. با او نيز گپ و گفتي داشتيم. او در رابطه با مقايسه امسال با سال هاي قبل گفت:


ـ در جشنواره فيلم كارتوني را ديدم كه معتقدم در مقايسه با كارهاي شصت سال پيش والت ديزني هم كار بسيار ضعيفي بود، اما فيلم «جيب بر خيابان جنوبي» به كارگرداني اسدي را خيلي پسنديدم، به خصوص بازي درخشان نورا هاشمي دختر مهدي هاشمي و گلاب آدينه واقعاً قابل تحسين بود. ضمن اينكه بازي مصطفي زماني هم در اين فيلم فوق العاده بود.


محمد زرين دست، در پاسخ به اين پرسش كه نوروز امروز و ديروز چه تفاوتي كرده، اظهار داشت:


ـ خيلي تفاوت كرده. من در دوره بچگي تبريز بودم و به خاطر دارم قبل از آغاز سال نو پدرم من و برادرانم را به كفاشي ها و خياطي هاي تبريز مي برد و هر سال كت شلوار برايمان سفارش مي داد چه كيفي داشت پوشيدن لباس و كفش نو. در آن دوران تبادل عكس هاي بازيگران نامدار بين بچه ها رواج داشت و خيلي هم لذت بخش بود.


Ÿ با اين توضيح معلوم مي شود شما در آن سال ها هم افكار سينمايي داشتي؟


بله، من از دوره كودكي ام به سينما انس داشتم.


Ÿ يك خاطره نوروزي برايمان بگوييد


به خاطر دارم همراه پدرم به منزل يكي از اقوام كه شيريني هاي خامه اي او عجيب جلب نظر مي كرد و من و برادرانم همگي خيره شده بوديم به شيريني ها و اينكه كي و چگونه مي توانيم آنها را بخوريم، اما صاحبخانه فقط شيريني پولكي تعارف مي كرد كه زنگ در خانه به صدا در آمد و صاحبخانه تا رفت ببيند چه كسي زنگ مي زند پدرم با حركت چشم دستور حمله به نان خامه اي ها را صادر كرد و من و برادرانم حمله كرديم به شيريني ها و وقتي صاحبخانه به اتاق برگشت خبري از نان خامه اي ها نبود. اين اتفاق در سن چهار سالگي من افتاد و هرگز خاطره شيرين آن را فراموش نمي كنم.


Ÿ كدام سنت نوروزي را بيشتر مي پسندي؟


تمام سنت هاي نوروزي را دوست دارم.


Ÿ آخرين باري كه روز چهارشنبه سوري از روي آتش پريدي كي بود؟


در دوره جواني ام بود.


Ÿ شب هاي چهارشنبه سوري قاشق زني هم مي رفتي؟


بارها چادر سر كردم و به قاشق زني رفتم.


Ÿ به طور معمول هنگام سال تحويل مقيد هستي كه پاي سفره هفت سين بنشيني؟


همه لطف سال تحويل، به نشستن كنار سفره هفت سين و بيدار بودن در موقع سال تحويل و نيت هايي است كه آدم مي كند.


Ÿ موقع سال تحويل امسال چه نيتي خواهي كرد؟


من با اينكه سال ها مقيم آمريكا بوده ام، عاشق وطنم هستم و تصميم دارم باقيمانده عمرم را در خاك پدري سپري بكنم. اميدوارم همه غم هاي مردم به اميد و همه نداري هايشان به دارايي تبديل شود، سال 92 سال صلح، خير و بركت باشد.


Ÿ عيد امسال كجا هستي؟


به احتمال زياد در تهران.


Ÿ و سيزده بدر؟


شايد شمال.


منبع:مجله خانواده

جان کری در سفر به افغانستان در تمرین تیم فوتبال زنان این کشور حضور یافت.

Posted: 31 Mar 2013 10:43 AM PDT

جان کری در سفر به افغانستان در تمرین تیم فوتبال زنان این کشور حضور یافت.

تصاویر پیوست شده
نوع فایل: jpg 58020_632.jpg (124.5 کیلو بایت)

سبزه ی عید نوروز

Posted: 31 Mar 2013 10:29 AM PDT

حالا من سوالی دارم با توضیحی که در مورد سبزه داده شد

گره زدن سبزه چه ربطی به بخت و اقبال داره؟

نوروز باستانی از گذشته تا امروز

Posted: 31 Mar 2013 10:24 AM PDT

نوروز برابر با یکم فروردین ماه (روزشمار خورشیدی)، جشن آغاز سال و یکی از کهن‌ترین جشن‌های به جا مانده از دوران باستان است. خاستگاه نوروز در ایران باستان است و هنوز مردم مناطق مختلف فلات ایران نوروز را جشن می‌گیرند. امروزه زمان برگزاری نوروز، در آغاز فصل بهار است. نوروز در ایران و افغانستان آغاز سال نو محسوب می‌شود و در برخی دیگر از کشورها تعطیل رسمی است.
بنا به پیشنهاد جمهوری آذربایجان،[۱] مجمع عمومی سازمان ملل در نشست ۴ اسفند ۱۳۸۸ (۲۳ فوریه ۲۰۱۰) ۲۱ ماه مارس را به‌عنوان روز جهانی عید نوروز، با ریشهٔ ایرانی به‌رسمیت شناخت و آن را در تقویم خود جای داد. در متن به تصویب رسیده در مجمع عمومی سازمان ملل، نوروز، جشنی با ریشه ایرانی که قدمتی بیش از ۳ هزار سال دارد و امروزه بیش از ۳۰۰ میلیون نفر آن را جشن می‌گیرند توصیف شده‌است.[۲]
پیش از آن در تاریخ ۸ مهر ۱۳۸۸ خورشیدی، نوروز توسط سازمان علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد، به عنوان میراث معنوی، به ثبت جهانی رسیده‌بود.[۳] در ۷ فروردین ۱۳۸۹ نخستین دورهٔ جشن جهانی نوروز در تهران برگزار شد و این شهر به عنوان «دبیرخانهٔ نوروز» شناخته شد.


زمان نوروز

همچنین ببینید: مبنای محاسبه روز نوروز و اعتدال بهاریجشن نوروز با تحویل سال یا لحظهٔ اعتدال بهاری آغاز می‌شود. در دانش ستاره‌شناسی، اعتدال بهاری یا اعتدال ربیعی در نیم‌کره شمالی زمین به لحظه‌ای گفته می‌شود که خورشید از صفحه استوای زمین می‌گذرد و به سوی شمال آسمان می‌رود. این لحظه، لحظه اول برج حمل نامیده می‌شود،[۴] و در تقویم هجری خورشیدی لحظه تحویل سال تعیین کننده نخستین روز (هرمز روز یا اورمزد روز) از ماه فروردین است، چنانچه سال قبل از ظهر و در نیمه اول شبانه روز تحویل شود همانروز نوروز است و در صورتیکه تحویل بعد از ظهر باشد فردای آن نوروز است. نوروز در تقویم میلادی با ۲۰، ۲۱ یا ۲۲ مارس مطابقت دارد.[۵]
در کشورهایی مانند ایران و افغانستان که تقویم هجری شمسی به کار برده می‌شود، نوروز، روز آغاز سال نو است. اما در کشورهای آسیای میانه و قفقاز، تقویم میلادی متداول است و نوروز به عنوان آغاز فصل بهار جشن گرفته می‌شود و روز آغاز سال محسوب نمی‌شود.[۶]
واژهٔ نوروز

واژه نوروز از فارسی میانه nwklwc (آوانویسی: nōgrōz) است، که برگرفته از اوستایی بوده است. اوستایی آن احتمالاً *𐬥𐬀𐬎𐬎𐬀𐬐𐬀 𐬭𐬀𐬊𐬗𐬀𐬵 navaka raocah باید بوده باشد.[۷]
امروزه در فارسی این واژه در دو معنی به‌کار می‌رود:[۸]
۱) نوروز عام: روز آغاز اعتدال بهاری (برابری شب و روز) و آغاز سال نو
۲) نوروز خاص: روز ششم فروردین با نام «روز خرداد»

ایرانیان باستان از نوروز به عنوان ناوا سرِدا یعنی سال نو یاد می‌کردند. مردمان ایرانی آسیای میانه نیز در زمان سغدیان و خوارزمشاهیان، نوروز را نوسارد و نوسارجی به معنای سال نو می‌نامیدند.[۹]
در متن‌های گوناگون لاتین، بخش نخست واژه نوروز با املای No، Now، Nov وNew Naw و بخش دوم آن با املای Ruz، Rooz و Rouz نوشته شده‌است. در برخی از مواقع این دو بخش پشت سر هم و در برخی با فاصله نوشته می‌شوند.
به باور احسان یارشاطر بنیان‌گذار دانشنامه ایرانیکا، نگارش این واژه در الفبای لاتین با توجه به قواعد آواشناسی، به شکل Nowruz توصیه می‌شود (که البته وی تلفظ فارسی ایران را مبنا قرار داده است). این شکل از املای واژه نوروز، هم‌اکنون در نوشته‌های یونسکو و بسیاری از متون سیاسی به کار می‌رود.[۱۰]
نوروز در فارسی میانه /noːg roːz/ بوده است. در فارسی ایران این واژه به صورت [nou̯ɾuːz] (در گفتار عامیانه، [noːɾuːz])، در فارسی افغانستان به صورت [næu̯ɾoːz]، و در فارسی تاجیکی به صورت [næu̯ɾʉz] یا [næu̯ɾɵz] تلفظ می‌شود (تلفظ‌ها به آی‌پی‌ای هستند).
پیشینه

منشأ و زمان پیدایش نوروز، به درستی معلوم نیست.[۹] در برخی از متن‌های کهن ایران ازجمله شاهنامه فردوسی و تاریخ طبری، جمشید و در برخی دیگر از متن‌ها، کیومرث به‌عنوان پایه‌گذار نوروز معرفی شده‌است.[۱۱] پدید آوری نوروز در شاهنامه، بدین گونه روایت شده‌است که جمشید در حال گذشتن از آذربایجان، دستور داد تا در آنجا برای او تختی بگذارند و خودش با تاجی زرین بر روی تخت نشست. با رسیدن نور خورشید به تاج زرین او، جهان نورانی شد و مردم شادمانی کردند و آن روز را روز نو نامیدند.[۹]
برخی از روایت‌های تاریخی، آغاز نوروز را به بابلیان نسبت می‌دهد. بر طبق این روایت‌ها، رواج نوروز در ایران به ۵۳۸ سال قبل از میلاد یعنی زمان حمله کورش بزرگ به بابل بازمی‌گردد.[۹] همچنین در برخی از روایت‌ها، از زرتشت به‌عنوان بنیان‌گذار نوروز نام برده شده‌است.[۹] اما در اوستا (دست کم در گاتها) نامی از نوروز برده نشده‌است.[۱۲]
نوروز در زمان سلسله هخامنشیان

کوروش دوم بنیان‌گذار هخامنشیان، نوروز را در سال ۵۳۸ قبل از میلاد، جشن ملی اعلام کرد. وی در این روز برنامه‌هایی برای ترفیع سربازان، پاکسازی مکان‌های همگانی و خانه‌های شخصی و بخشش محکومان اجرا می‌نمود.[۱۱] این آیین‌ها در زمان دیگر پادشاهان هخامنشی نیز برگزار می‌شده‌است. در زمان داریوش یکم، مراسم نوروز در تخت جمشید برگزار می‌شد. البته در سنگ‌ نوشته‌های به‌جا مانده از دوران هخامنشیان، به‌طور مستقیم اشاره‌ای به برگزاری نوروز نشده‌است.[۹] اما بررسی‌ها بر روی این سنگ‌ نوشته‌ها نشان می‌دهد که مردم در دوران هخامنشیان با جشن‌های نوروز آشنا بوده‌اند،[۱۲] و هخامنشیان نوروز را با شکوه و بزرگی جشن می‌گرفته‌اند.[۹][۱۳] شواهد نشان می‌دهد داریوش اول هخامنشی، به مناسبت نوروز در سال ۴۱۶ قبل از میلاد سکه‌ای از جنس طلا ضرب نمود که در یک سوی آن سربازی در حال تیراندازی نشان داده شده‌است.[۱۱]
در دوران هخامنشی، جشن نوروز در بازه‌ای زمانی میان ۲۱ اسفند تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شده‌است.[۱۳]
نوروز در زمان اشکانیان و ساسانیان

در زمان اشکانیان و ساسانیان نیز نوروز گرامی داشته می‌شد. در این دوران، جشن‌های متعددی در طول یک سال برگزار می‌شد که مهمترین آنها نوروز و مهرگان بود. برگزاری جشن نوروز در دوران ساسانیان چند روز (دست کم شش روز) طول می‌کشید و به دو دوره نوروز کوچک و نوروز بزرگ تقسیم می‌شد. نوروز کوچک یا نوروز عامه به مدت پنج روز، از یکم تا پنجم فروردین گرامی داشته می‌شد و روز ششم فروردین (خردادروز)، جشن نوروز بزرگ یا نوروز خاصه برپا می‌شد.[۱۲] در هر یک از روزهای نوروز عامه، طبقه‌ای از طبقات مردم (دهقانان، روحانیان، سپاهیان، پیشه‌وران و اشراف) به دیدار شاه می‌آمدند و شاه به سخنان آنها گوش می‌داد و برای حل مشکلات آنها دستور صادر می‌کرد. در روز ششم، شاه حق طبقات گوناگون مردم را ادا کرده بود و در این روز، تنها نزدیکان شاه به حضور وی می‌آمدند.[۱۴]
شواهدی وجود دارد که در دوران ساسانی سال‌های کبیسه رعایت نمی‌شده‌است. بنابراین نوروز هر چهار سال، یک روز از موعد اصلی خود (آغاز برج حمل) عقب می‌ماند و درنتیجه زمان نوروز در این دوران همواره ثابت نبود و در فصل‌های گوناگون سال جاری بود.[۱۵]
اردشیر بابکان، بنیان گذار سلسله ساسانیان، در سال ۲۳۰ میلادی از دولت روم که از وی شکست خورده بود، خواست که نوروز را در این کشور به رسمیت بشناسند. این درخواست مورد پذیرش سنای روم قرار گرفت و نوروز در قلمرو روم به Lupercal معروف شد.[۱۱]
در دوران ساسانیان، ۲۵ روز پیش از آغاز بهار، در دوازده ستون که از خشت خام برپا می‌کردند، انواع حبوبات و غلات (برنج، گندم، جو، نخود، ارزن، و لوبیا) را می‌کاشتند و تا روز شانزدهم فروردین آنها را جمع نمی‌کردند. هر کدام از این گیاهان که بارورتر شود، در آن سال محصول بهتری خواهد داد. در این دوران همچنین متداول بود که در بامداد نوروز، مردم به یکدیگر آب بپاشند.[۱۴] از زمان هرمز اول مرسوم شد که مردم در شب نوروز آتش روشن نمایند.[۱۴] همچنین از زمان هرمز دوم، رسم دادن سکه در نوروز به‌عنوان عیدی متداول شد.[۱۱]
نوروز پس از اسلام

از برگزاری آیین‌های نوروز در زمان امویان نشانه‌ای در دست نیست و در زمان عباسیان نیز به نظر می‌رسد که خلفا گاهی برای پذیرش هدایای مردمی، از نوروز استقبال می‌کرده‌اند. با روی کار آمدن سلسله‌های سامانیان و آل بویه، جشن نوروز با گستردگی بیشتری برگزار شد.[۱۲]
در دوران سلجوقیان، به دستور جلال‌الدین ملک‌شاه سلجوقی تعدادی از ستاره شناسان ایرانی از جمله خیام برای بهترسازی گاهشمار ایرانی گرد هم آمدند. این گروه، نوروز را در یکم بهار (ورود آفتاب به برج حمل) قرار دادند و جایگاه آن را ثابت نمودند.[۱۲] بر اساس این گاهشمار که به تقویم جلالی معروف شد، برای ثابت ماندن نوروز در آغاز بهار، مقرر شد که حدوداً هر چهار سال یک‌بار (گاهی هر پنج سال یک بار)، تعداد روزهای سال را به‌جای ۳۶۵ روز برابر با ۳۶۶ روز در نظر بگیرند. این گاهشمار از سال ۳۹۲ هجری آغاز شد.[۱۵]
نوروز در دوران صفویان نیز برگزار می‌شد. در سال ۱۵۹۷ میلادی، شاه عباس صفوی مراسم نوروز را در عمارت نقش جهان اصفهان برگزار نمود و این شهر را پایتخت همیشگی ایران اعلام نمود.[۱۱]
نوروز از دیدگاه اسلام و تشیع

نوشتار اصلی: نوروز در تشیع
در اسلام و به ویژهٔ آیین تشیع به نوروز به عنوان روزی خجسته نگاه شده‌است و بر گرامی داشتن آن تأکید شده‌است. از دیدگاه شیعه، نوروز روز ظهور امام زمان است.[علاّمه مجلسی (م‏۱۱۱۱ق) «بحارالأنوار] در حدیثی از امام صادق آمده‌است:
روز نوروز همان روزی است که خداوند در آن از بندگانش پیمان گرفت که او را پرستش کنند و هیچ چیزی را شریک او ندانند و این که به پیامبران و اولیایش ایمان بیاورند و آن نخستین روزی است که خورشید در آن طلوع کرده، و بادهای باردار کننده در آن وزیده‌است و گلها و شکوفه‌های زمین آفریده شده‌است. و آن روزیست که کشتی نوح به کوه جودی قرار گرفت. و آن روزی است که در آن قومی که از ترس مرگ از خانه‌های خود بیرون آمدند و آنها هزارها نفر بودند پس خداوند آنها را بمیراند و سپس آنها را در این روز زنده کرد. و آن روزیست که جبرئیل بر پیامبر ص فرود آمد. و آن همان روزیست که ابراهیم ع بتهای قوم خود را شکست. و آن همان روزیست که پیغمبر خدا، امیرالمؤمنین علی ع را بر دوش خود سوار کرد تا بتهای قریش را از بالای خانه خدا به پائین انداخت و آنها را خرد کرد...[۱۶][۱۷][۱۸][۱۹][۲۰]
نوروز در دوران معاصر

همچنین ببینید: جشن جهانی نوروزنوروز به عنوان یک میراث فرهنگی در دوران معاصر همواره مورد توجه مردم قرار داشته و هر ساله برگزار می‌شود. البته برگزاری جشن نوروز به صورت آشکار در برخی از کشورها توسط برخی حکومت‌ها برای مدت زمانی ممنوع بوده‌است. حکومت شوروی برگزاری جشن نوروز را در برخی از کشورهای آسیای میانه مانند ترکمنستان، قرقیزستان و تاجیکستان ممنوع کرده بود و این ممنوعیت تا زمان میخائیل گورباچف ادامه داشت. با این وجود، مردم این مناطق نوروز را به‌گونهٔ پنهانی و یا در روستاها جشن می‌گرفته‌اند.[۲۱][۲۲] همچنین برخی از مردم این مناطق برای جلب موافقت مقامات محلی نام دیگری بر روی نوروز می‌گذاشتند؛ به‌طور مثال در تاجیکستان، مردم با اطلاق جشن لاله یا جشن ۸ مارس سعی می‌کردند که آیین‌های نوروز را بی مخالفت مقامات دولتی به جای آورند.[۹] همچنین در افغانستان، در دوران حکومت طالبان، برگزاری جشن نوروز ممنوع بود و این حکومت تنها تقویم هجری قمری را به رسمیت می‌شناخت.[۴] تا پیش از سال ۲۰۰۰ میلادی، نوروز در ترکیه [که توسط کردها برگزار می‌شود] ممنوع و غیرقانونی بود؛ در اغلب مواقع نوروز با بازداشت کردها توسط نیروهای امنیتی ترکیه‌ای همراه بود. در سال ۱۹۹۲ دست کم ۷۰ کُرد در درگیری با نیروهای امنیتی ترکیه کشته شدند. اگرچه امروزه دولت ترکیه نوروز را به عنوان جشن بهار ترکی (به ترکی: Nevruz) جشن می‌گیرد، اما همچنان نوروز به مثابهٔ نمادی نیرومند از هویت کُردی در ترکیه‌است.[۲۳]
نوروز در سروده‌های فارسی

نوشتار اصلی: بهارانه
گویندگان ایرانی از دیرباز تاکنون در وصف نوروز و جشن فروردین که همراه مواهب گرانبهای طبیعت و هنگام تجدید عهد نشاط و شادمانی است، داد سخن داده‌اند و ما در ذیل به برخی از لطایف شعر در این موضوع اشاره می‌کنیم:
نوروز فراز آمد و عیدش به اثر بر
نزد یکدگر و هر دو زده یک بدگر بر نوروز جهان پرور مانده ز دهاقین
دهقان جهان دیده‌اش پرورده ببر بر آن زیور شاهانه که خورشید برو بست
آورد همی خواهد بستن به شجر بر و هم او در قصیده دیگر چنین گوید:
نوروز بزرگ آمد آرایش عالم
میراث به نزدیک ملوک عجم از جم... فرخی ترجیع‌بند مشهوری در وصف نوروز دارد که بند اول آن چنین است:
ز باغ ای باغبان ما را همی بوی بهار آید
کلید باغ ما را ده که فردامان به کار آید کلید باغ را فردا هزاران خواستار آید
تو لختی صبر کن چندان که قمری بر چنار آید چو اندر باغ تو بلبل به دیدار بهار آید
ترا مهمان ناخوانده به روزی صد هزار آید کنون گر گلبنی را پنج شش گل در شمار آید
چنان‌دانی که هرکس را همی زو بوی یار آید بهار امسال پندار همی خوشتر ز پار آید
وزین خوشتر شود فردا که خسرو از شکار آید بدین شایستگی جشنی بدین بایستگی روزی
ملک را در جهان هر روز جشنی داد و نوروزی منوچهری مسمطی در نوروز ساخته که بند اول آن این است:
آمد نوروز هم از بامداد
آمدنش فرخ و فرخنده باد باز جهان خرم و خوب ایستاد
مرد زمستان و بهاران بزاد ز ابر سیه روی سمن بوی راد
گیتی گردید چو دارالقرار هم او در مسمط دیگر گفته:
نوروز بزرگم، بزن ای مطرب، امروز
زیرا که بود نوبت نوروز به نوروز برزن غزلی نغز و دل‌انگیز و دلفروز
ور نیست ترا بشنو از مرغ نوآموز کاین فاخته زان کوز و دگر فاخته زانکوز
بر قافیه خوب همی خواند اشعار بوالفرج رونی گوید:
جشن فرخنده فروردین است
روز بازار گل و نسرین است آب چون آتش عود افروزست
باد چون خاک عبیر آگین است باغ پیراسته گلزار بهشت
گلبن آراسته حورالعین است مسعود سعد سلمان از عید یاد شده چنین یاد کند:
رسید عید و من از روی حور دلبر دور
چگونه باشم بی روی آن بهشتی حور رسید عید همایون شها به خدمت تو
نهاده پیش تو هدیه نشاط لهو و سرور برسم عید شها باده مروق نوش
به لحن بربط و چنگ و چغانه و تنبور جمال‌الدین عبدالرزاق گفته:
اینک اینک نوبهار آورد بیرون لشکری
هریکی چون نوعروسی در دگرگون زیوری گر تماشا می‌کنی برخیز کاندر باغ هست
باد چون مشاطه‌ای و باغ چون لعبت گری عرض[۲۴] لشکر می‌دهد نوروز و ابرش عارض است
وز گل و نرگس مر او را چون ستاره لشکری حافظ شیرازی در غزلی گفته:
ز کوی یار می‌آید نسیم باد نوروزی
از این باد ار مدد خواهی چراغ دل برافروزی چو گل گر خرده‌ای داری خدا را صرف عشرت کن
که قارون را غلطها داد سودای زراندوزی ز جام گل دگر بلبل چنان مست می‌لعلست
که زد بر چرخ فیروزه صفیر تخت فیروزی به صحرا رو که از دامن غبار غم بیفشانی
به گلزار آی کز بلبل غزل گفتن بیاموزی هاتف در قصیده‌ای گوید:
نسیم صبح عنبر بیز شد بر توده غبرا
زمین سبز نسرین خیز شد چون گنبد خضرا ز فیض ابر آذاری زمین مرده شد زنده
ز لطف باد نوروزی جهان پیر شد برنا بگرد سرو گرم پرفشانی قمری نالان
به پای گل به کار جان سپاری بلبل شیدا... همایون روز نوروز است امروز و بیفروزی
بر اورنگ خلافت کرده شاه لافتی ماوی قاآنی در قصیده‌ای به وصف نخستین روز بهار گوید:
رساند باد صبا مژدهٔ بهار امروز
ز توبه، توبه نمودم هزار بار امروز هوا بساط زمرّد فکند در صحرا
بیا که وقت نشاط است و روز کار امروز سحاب بر سر اطفالِ بوستان بارد
به جای قطره همی دُرِّ شاهوار امروز رسد به گوش دل این مژده‌ام ز هاتف غیب
که گشت شیر خداوند، شهریار امروز [۲۵]
سعدی در غزلی به مناسبت نوروز و آغاز سال نو می‌گوید:
برامد باد صبح و بوی نوروز
به کام دوستان و بخت پیروز مبارک بادت این سال و همه سال
همایون بادت این روز و همه روز چو آتش در درخت افکند گلنار
دگر منقل منه آتش میفروز چو نرگس چشم بخت از خواب برخاست
حسدگو دشمنان را دیده بردوز بهاری خرم است ای گل کجایی
که بینی بلبلان را ناله و سوز [۲۶]
حاتم فامنینی در غزلی به مناسبت نوروز و آغاز سال نو می‌گوید:
گسترده طبیعت سوی ما بال و پرش را
آورده زکهسار نسیمی خبرش را نقاش طبیعت که بود شهره آفاق
آراسته تا عرضه نماید هنرش را چون مادر دلسوز طبیعت بغلش باز
تا دختر خود بوسه زند یا پسرش را جغرافیای نوروز

نوشتارهای اصلی: جغرافیای جشن نوروز و نوروز در میان کردها
منطقه‌ای که در آن جشن نوروز برگزار می‌شد، امروزه شامل چند کشور می‌شود و همچنان در این کشورها جشن گرفته می‌شود. برخی آیین‌های نوروز در این کشورها با هم متفاوت‌اند. مثلاً در افغانستان سفره هفت‌میوه می‌چینند؛ اما در ایران سفره هفت سین می‌اندازند.
جغرافیای نوروز با نام نوروز یا مشابه آن، سراسر خاورمیانه، بالکان، قزاقستان، تاتارستان، در آسیای میانه چین غربی (ترکستان چین)، سودان، زنگبار، در آسیای کوچک سراسر قفقاز تا آستراخان و نیز آمریکای شمالی، هندوستان، پاکستان، بنگلادش، بوتان، نپال و تبت را شامل می‌شود.[۲۷]
کردها نیز این جشن ایرانی را در فاصلهٔ میان ۱۸ تا ۲۱ مارس جشن می‌گیریند؛ در هنگام نوروز، کردها با گردهم‌آیی در بیرونِ شهرها، به استقبال بهار می‌روند. در این گردهم‌آیی‌های نوروزی، زنان کرد لباس‌های رنگین پوشیده و «شال‌های پرزرق و برق» بر سر می‌نهند؛ مردان جوان کُرد نیز پرچم‌های سبز و زرد و سرخ را برافراشته و با رقص و پایکوبی گرد آتش، نوروز را پاس داشته و زنده نگاه می‌دارند.[۲۳]
در تاریخ ۳۰ مارس ۲۰۰۹[۲۸] (۱۰ فروردین ۱۳۸۸)، پارلمان فدرال کانادا، اولین روز بهار هر سال را به عنوان نوروز (Nowruz Day)، عید ملی ایرانیان و بسیاری اقوام دیگر نامگذاری کرد.[۲۹][۲۸]
در تاریخ ۲۴ فوریه ۲۰۱۰ سازمان ملل متحد با تصویب یک قطعنامه در مقر سازمان در نیویورک، عید نوروز را به عنوان روز بین‌المللی نوروز و فرهنگ صلح در جهان به رسمیت شناخت.[۳۰]
[نمایش]
ن • ب • و

جغرافیای جشن نوروز آئین‌ها

خانه‌تکانی

نوشتار اصلی: خانه‌تکانی
خانه‌تکانی یکی از آیین‌های نوروزی است که مردم بیشتر مناطقی که نوروز را جشن می‌گیرند به آن پایبندند. در این آیین، تمام خانه و وسایل آن در آستانه نوروز گردگیری، شستشو و تمیز می‌شوند.[۳۱] این آیین در کشورهای مختلف از جمله ایران، تاجیکستان و افغانستان برگزار می‌شود.[۳۲]
افروختن آتش‌


برگزاری مراسم آتش‌بازی در میان کردها در شهر استانبول، ترکیه


رسم افروختن آتش، از زمان‌های کهن در مناطق نوروز متداول شده‌است. در ایران، جمهوری آذربایجان و بخش‌هایی از افغانستان، این رسم به‌صورت روشن کردن آتش در شب آخرین چهارشنبه سال متداول است. این مراسم چهارشنبه‌سوری نام دارد.[۳۲] پریدن از روی آتش در ایام نوروز در ترکمنستان نیز رایج است.[۳۳]
همچنین رسم افروختن آتش در بامداد نوروز بر پشت بام‌ها در میان برخی از زرتشتیان (از جمله در برخی از روستاهای یزد در ایران) مرسوم است.[۳۴]
سفره‌های نوروزی


سفره هفت سین از سفره‌های نوروزی است که در ایران، جمهوری آذربایجان و برخی از نقاط افغانستان رایج است.



سفره هفت سین در تمبر پستی جمهوری آذربایجان



سفره هفت سین در ایستگاه راه آهن تهران - نوروز ۱۳۹۰


سفره‌های نوروزی یکی از آیین‌های مشترک در مراسم نوروز در بین مردمی است که نوروز را جشن می‌گیرند. در بسیاری از نقاط ایران، جمهوری آذربایجان[۳۵] و برخی از نقاط افغانستان، سفره هفت سین پهن می‌شود. در این سفره هفت چیز قرار می‌گیرد که با حرف سین آغاز شده باشد؛ مثل سیر، سنجد، سمنو، سیب و...[۳۶][۳۷] به هفت سینی که چیده می‌شود معانی خاصی نسبت داده‌اند. مثلاً سیب را نماد زیبایی و تندرستی، سنجد را نماد عشق و محبت، و سکه را رزق و روزی گفته‌اند. سفره نوروز از زمانهای کهن بوده اما به این صورت بوده‌است که سفره‌ای را پهن می‌کردند و در بشقابهای سفالی و یا فلزی آنواع آجیلهای خشک شده مانند توت خشک - برگه خشک شده زردآلو و هلو و پختیک (پخته شده و خشک شده لبو) و عسل و سر شیر خشک شده، کلوچه، گعگ (کیک) قطاب و نان سرموکی و... می‌گذاشتند تخم مرغ رنگ شده حتماً در سفره وجود داشت. در این سفره بعضی چیزها فقط جنبه زیبایی داشت مانند تخم مرغ و آیینه ولی سایر چیزها برای خوردن و پذیرایی میهمانان بودو هر زمان که تمام می‌شد بلافاصله صاحبخانه ظروف را مجدد برای میهمانان جدید پر می‌کرد. اما اینکه هفت چیز با نام سین باشد پدیده جدیدی است به نظر می‌رسد گذاشتن هفت جزء آغازشونده با حرف سین در سفرهٔ نوروزی پدیده‌ای است که در اواخر دوره قاجار رایج شده و پیشینهٔ تاریخی ندارد، بلکه توسط رسانه‌ها فراگیر شده‌است. ضمناً مردم قبل از نوروز به حمام می‌رفتند و شلوغ ترین روزهای سال گرمابه‌ها چند روز سال نو بود گرمابه که معمولاً با چوب و هیزم در (گرخانه)GOr khaneh یا آتش خانه آب حمام را گرم می‌کرد حتماً یک ذخیره خاص چوب و هیزم را برای روزهای نوروز ذخیره می‌کرد. شب نوروز همه پلو یا چلو خورش می‌خوردند بسیاری از خانواده‌ها سالی فقط یکبار می‌توانستن چلو خورش بخورند و انهم شب نوروز بود. از این پلو برای فقرا، سلمانی (آرایشگر) و حمامی (مسئول آتش حمام) و برای کدخدای هر محل هم پیشکش می‌بردند.
پهن کردن سفرهٔ نوروزی در ایران آداب و رسوم خاصی دارد و روی سفره اجزای دیگری به‌ویژه آینه، شمع، و آب نیز حضور دارند. از دیگر اجزای سفرهٔ امروزی می‌شود از ماهی و تخم مرغ رنگ‌شده یاد کرد.
در کابل و شهرهای شمالی افغانستان، سفره هفت میوه متداول است. در این سفره، هفت میوه قرار می‌گیرد، از جمله؛ کشمش سبز و سرخ، چارمغز، بادام، پسته، زردآلو و سنجد.[۳۶] چیدن سفره‌ای مشابه با استفاده از میوه خشک شده، در بین شیعیان پاکستان هم مرسوم است.[۳۸]
علاوه بر این، سفره هفت شین در میان زرتشتیان، و سفره هفت میم در برخی نقاط واقع در استان فارس در ایران متداول است.[۳۷] در جمهوری آذربایجان عدد هفت اهمیتی ندارد و بر روی سفره‌های نوروزی خود، آجیل قرار می‌دهند.[۳۸]
غذاهای نوروزی

یکی از متداول‌ترین غذاهایی که به مناسبت نوروز پخته می‌شود، سمنو (سمنک، سومنک، سوملک، سمنی، سمنه) است. این غذا با استفاده از جوانه گندم تهیه می‌شود. در بیشتر کشورهایی که نوروز را جشن می‌گیرند، این غذا طبخ می‌شود. در برخی از کشورها، پختن این غذا با آیین‌های خاصی همراه‌است. زنان و دختران در مناطق مختلف ایران، افغانستان، تاجیکستان[۵]، ترکمنستان[۳۹] و ازبکستان[۴۰] سمنو را به‌صورت دسته‌جمعی و گاه در طول شب می‌پزند و درهنگام پختن آن سرودهای مخصوصی می‌خوانند. برای نمونه در افغانستان در یکی از مشهورترین ترانه‌ها، این بیت به تکرار خوانده می‌شود:[۴۱]
سمنک در جوش ما کفچه زنیم
دیگران در خواب ما دف چه زنیم پختن غذاهای دیگر نیز در نوروز مرسوم است. به‌طور مثال در بخش‌هایی از ایران؛ سبزی پلو با ماهی در شب عید، در افغانستان سبزی چلو با ماهی، در ترکمنستان؛ نوروزبامه،[۴۲] در قزاقستان؛ اویقی آشار،[۴۳] در بخارا؛ انواع سمبوسه[۴۴] پخته می‌شود. به‌طور کلی پختن غذاهای نوروزی در هر منطقه‌ای که نوروز جشن گرفته می‌شود مرسوم است و هر منطقه‌ای غذاها و شیرینی‌های مخصوص به خود را دارد. یکی از معروفترین و خوش‌خوراک ترین شیرینی‌های ایرانی که در عید نوروز از قدیم در ایران تهیه می‌شود و بسیار پر طرفدار است نیز شیرینی آرد نخودچی است.[۴۵]
دید و بازدید

دید و بازدید عید یا عید دیدنی یکی از سنت‌های نوروزی است که در بیشتر کشورهایی که آن را جشن می‌گیرند، متداول است. در برخی از مناطق، یاد کردن از گذشتگان و حاضر شدن بر مزار آنان در نوروز نیز رایج است.
مسابقات ورزشی

برگزاری مسابقات ورزشی عمومی در معابر شهری و روستایی، یکی دیگر از آیین‌هایی است که در برخی از کشورها به مناسبت نوروز برگزار می‌شود. در ترکمنستان، مردان و زنان ترکمن، بازیها و سرگرمی‌های ویژه‌ای از جمله سوارکاری، کشتی، پرش برای گرفتن دستمال از بلندی و شطرنج برگزار می‌کنند. برپایی جنگ خروس و شاخ‌زنی قوچ‌ها از دیگر مراسمی است که در ترکمنستان برگزار می‌شود.[۳۳]
در استان‌های شمالی افغانستان نیز مسابقات بزکشی به مناسبت‌های مختلف از جمله نوروز برگزار می‌شود.[۴۶]
طبیعت‌گردی

مردم ایران روز سیزدهم فروردین، به مکان‌های طبیعی مانند پارک‌ها، باغ‌ها، جنگل‌ها و مناطق خارج از شهر می‌روند. این مراسم سیزده‌به‌در نام دارد. از کارهای رایج در این جشن، گره زدن سبزه است.[۴۷] مراسم سیزده‌به‌در در مناطق غربی افغانستان ازجمله شهر هرات نیز برگزار می‌شود. با وجودی که روز سیزدهم فروردین در کشور افغانستان جزو تعطیلات رسمی نیست، اما مردم این مناطق برای گردش در طبیعت، عملاً کسب و کار خود را تعطیل می‌کنند. مردم این منطقه همچنین اولین چهارشنبه سال را نیز با گردش در طبیعت سپری می‌کنند.[۴۸]
علاوه بر این، ساکنان کابل در افغانستان، در طول دو هفته اول سال برای گردش به همراه خانواده به مناطقی که در آنها گل ارغوان می‌روید، می‌روند.[۴۶]
یکی دیگر از آیین‌های نوروز که در آسیای میانه و کشور تاجیکستان مرسوم است، مراسم گل‌گردانی و بلبل‌خوانی است. گل گردان‌ها از دره و تپه و دامنهٔ کوه‌ها، گل چیده و اهل دهستان خود را از پایان یافتن زمستان و فرارسیدن عروس سال و آغاز کشت و کار بهاری و آمدن نوروز مژده می‌دهند.
نوروزخوانی

نوشتار اصلی: نوروز خوانی
نوروز خوانی یا بهار خوانی یا نوروزی، گونه‌ای از آواز خوانی است که در گذشته در ایران رواج داشته‌است. در حال حاضر رواج این گونه آواز خوانی بیشتر در استان‌های مازندران و گیلان است.[۴۹] در نوروز خوانی افرادی که به آن‌ها نوروز خوان گفته می‌شود پیش از آغاز فصل بهار به صورت دوره‌گردی به شهرها و روستاهای مختلف می‌روند و اشعاری در مدح بهار یا با ذکر مفاهیم مذهبی به صورت بداهه یا از روی حافظه می‌خوانند. این اشعار اکثرأ به زبان‌های طبری و گیلکی می‌باشد. این اشعار بیشتر بصورت ترجیع بند بوده و توسط یک یا چند شخص همزمان خوانده می‌شود.[۵۰][۵۱]
منتقدان نوروز

نویسندگان و نظریه پردازانی نیز بوده‌اند که نوروز را آیینی ناپسند و مذموم می‌دانستند. برخی روحانیون پس از انقلاب سال ۵۷ سعی در زدودن نوروز از تقویم ایران کردند.[۵۲] آیت‌الله ابوالقاسم خزعلی نیز گفت: «امیدوارم عیدغدیر جای نوروز را بگیرد».[۵۳][۵۴][۵۵][پیوند مرده][۵۶] پیشتر از این نیز امام محمد غزالی در کیمیای سعادت نوشته بود: «... اظهار شعار گبران حرام است بلکه نوروز و سده باید مندرس شود و کسی نام آن نبرد...».[۵۷]
در دوران معاصر نیز برخی، مسئولین جمهوری اسلامی ایران را متهم به تلاش در مذهبی کردن نوروز کرده‌اند. بطور نمونه محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور کنونی ایران می‌گوید:
نوروز روز آماده شدن برای تحقق حاکمیت الهی بر جهان است. همه ما باید نوروز را با همه خوبی‌هایش و پیام‌هایش که خلاصه در یک پیام است و آن پیام انتظار و استقبال از بهار بشریت و خرمی دوران یعنی حاکمیت آخرین ولی خدا، منجی موعود است را گرامی بداریم.[۵۸]
جشن جهانی نوروز

نوشتار اصلی: جشن جهانی نوروز
در ۷ فروردین ۱۳۸۹ نخستین دورهٔ جشن جهانی نوروز در تهران برگزار شد و این شهر به عنوان «دبیرخانهٔ نوروز» شناخته شد. در این جشن، سران کشورهایی که نوروز را جشن می‌گیرند گردهم می‌آیند و این آیین باستانی را گرامی می‌دارند. هر ساله یکی از این کشورها، میزبان جشن جهانی نوروز است.[۵۹]
روز جهانی نوروز

نوشتار اصلی: روز جهانی نوروز
مجمع عمومی سازمان ملل متحد در تاریخ سه شنبه ۴ اسفند ۱۳۸۸ برابر با ۲۳ فوریه ۲۰۱۰ با تصویب قطعنامه‌ای روز ۲۱ مارس برابر با ۱ فروردین را در چارچوب ماده ۴۹ و تحت عنوان فرهنگ صلح به عنوان روز جهانی نوروز به تصویب رسانده و در تقویم خود جای داد، طی این اقدام که برای نخستین‌بار در تاریخ این سازمان صورت گرفت، نوروز ایرانی به‌عنوان یک مناسبت بین‌المللی به رسمیت شناخته شد.[۶۰][۶۱]
نخستین بار نوروز ۱۳۹۱ را در صحن عمومی سازمان ملل و یونسکو به میزبانی ایران جشن گرفتند. بان کی مون دبیرکل سازمان ملل پیامی بدین مناسبت صادر کرد

نوزدهم فروردین جشن فروردین گان

Posted: 31 Mar 2013 10:10 AM PDT



فرودگ یا فروردینگان جشنی است برای یادبود درگذشتگان و از آنجا که در دین زردشتی، آیین‌های سوگواری به اشکالی که می‌شناسیم، وجود ندارد، این مراسم به صورت جشن برگزار می‌شود و مردم روان درگذشتگان را هم در شادی خود شرکت می‌دهند.جشن فروردینگان-در روز نوزدهم فروردین، روز جشن فروردینگان مراسم خاصی در بزرگداشت این موجودات مینوی و در بعدی گسترده‌ تر، در بزرگداشت روان درگذشتگان برگزار می‌شد که این جشن فروردینگان هنوز در میان هموطنان زردشتی، بخصوص در یزد، با تشریفات خاصی برگزار می‌شود.در جشن فروردینگان که امروزه بیشتر به جشن فرودگ (احتمالاً از فروردگ، «فرورد» صورت فارسی فروشی) معروف است، زردشتیان سر مزار درگذشتگان خود (در تهران به قصر فیروزه، گورستان زردشتیان) می‌روند و برای خشنودی روان ‌ها عود و کندر آتش می‌زنند و گل و گیاه و میوه و شمع و لرک بر سر مزار می‌گذارند.
لرک مخلوطی است از هفت میوه خشک خام از قبیل پسته خام، بادام خام، فندق خام، برگه، انجیر خشک، خرما، توت. ترکیبات لرک به مناسبت‌های مختلف تغییر می‌کند.در جشن فروردینگان، هفت موبد وارد می‌شوند و می‌نشینند.لرک‌ ها را در چادرشب‌هایی می‌ریزند و جلو موبدان می‌گذارند.چند «موبدیار» هم حضور دارند. موبدان شروع به اوستاخوانی می‌کنند، بیشتر هم سرودهایی از فروردین یشت می‌خوانند و به این ترتیب، لرک را تبرک می‌کنند. سپس، موبدیاران چادرشب‌ها را به کمر می‌بندند و لرک را بین مردم تقسیم می‌کنند. اگر کسی هم نذری دارد، در این روز نذرش را میان مردم پخش می‌کند. این مراسم در واقع گونه‌ ای دعا یا در اصطلاح مسلمانان، فاتحه دسته جمعی برای شادی ارواح درگذشتگان است.

جشن ماهانهٔ ماه فروردین
در گاه‌ شماری زرتشتی هر روز ماه را با نام یکی از امشاسپندان و ایزدان می‌خواندند. در هر ماه، در روزی که با نام آن ماه همنام می‌شد، جشنی برگزار می‌کردند که برخی از این جشن‌ها از عمومیت و اهمیت زیادی برخوردار بودند و تا امروز اعتبار و اهمیت خود را حفظ کرده ‌اند مانند جشن فروردینگان (۱۹ فروردین)، جشن تیرگان (۱۳ تیر)، جشن مهرگان (۱۶ مهر) و جشن اسفندگان (اسفند ۵). روز نوزدهم هر ماه «فروردین» نام دارد و نوزدهم فروردین جشنی برگزار می‌شد، به نام «جشن فروردینگان» که به آن «فرودگ» نیز می‌گویند.


فروهر
فروردین به معنای فروهرها و ماه فروردین اصلاً ماه فروهرها و این جشن در تجلیل از فروهرهاست. فروهر (Frawahr) که صورت اوستایی آن فروشی (Fravashi) و صورت فارسی باستان آن فرورتی (Fra-vrti-) است، یکی از موجودات اساطیری ایران و از بحث ‌انگیزترین آنهاست. فروهر یا فروشی بخشی از وجود مینوی انسان است که روح محافظ اوست. هر بدی که آدمی بر زمین کند، بر «خود آسمانی او تأثیر نمی‌گذارد و فقط وجود زمینی انسان است که به سبب گناهانش در دوزخ رنج می‌برد. به عبارت دیگر، فروهر روح پاسبان آدمی است که پیش از تولد وجود دارد و پس از مرگ نیز باقی می‌ماند.روان پس از مرگ به فروشی خود می‌پیوندد. از آنجا که فروهرها یکسره پاکند، از یاوران نیروهای اهورایی به شمار می‌آیند و اهورامزدا را در نبرد با اهریمن یاری می‌کنند. آنان همچون «سواران دلاور نیزه به دست» به صف ایستاده‌اند و مانع فرار اهریمن از جهان روشنی می‌شوند که با زور در آن وارد شده بود. برخی ایران ‌شناسان معنای «گزینش» را برای آن در نظر گرفته ‌اند و با این معنی، فروهر آن بخشی از انسان است که توانایی گزینش میان خوب و بد را دارد. برخی دیگر «ور» را به معنای «پوشاننده، در برگیرنده» می‌پندارند و «فروهر» را «نگاهبان، پشتیبان» معنا می‌کنند. «ور» به معنای «آبستن کردن» نیز است و با این معنا، می‌توان ارتباط فروهرها را با زاییدن توجیه کرد. چون در مراحل اولیه جامعه آدمی، باور مردم این بود که آنچه باعث آبستنی زنان می‌شود، ارواح نیاکان است. اما پیشنهادی که از همه معقول ‌تر به نظر می‌رسد، عقیده بیلی (Bailey)، ایران ‌شناس بزرگ، است که این واژه را از بن «ورتی» (varti_) به معنای «دلاوری» می‌گیرد و معتقد است فروهر نماینده روان پهلوانی در گذشته بود که مجسمه دلیری شناخته می‌شد. در این صورت، باید فرض کرد در میان ایرانیان رزمنده، روزگاری آیین پرستش پهلوان رایج بوده و بازماندگان، پهلوانان درگذشته را ستایش می‌کردند تا از نیروی پهلوانی بالقوه آنان کمک و مدد بگیرند. فروهرها را موجوداتی مونث و بالدار و جنگجو می‌دانستند که در آسمان زندگی می‌کنند. از این‌ رو، بسیار چست و چالاک ‌اند تا در هنگام لزوم با سرعت و شتاب به کمک خویشان خود بشتابند. بازماندگان نیز با خیرات و خواندن دعا موجبات خشنودی خاطر آنان را فراهم می‌کردند.

تک عکسی های بحث بر انگیز

Posted: 31 Mar 2013 10:02 AM PDT

***جمــــلات ناب از بچه هـــــای پاســـــیروس***

Posted: 31 Mar 2013 09:42 AM PDT

خاطری آسوده دارند پرنده ها
از
عشق و احساس چیز زیادی نمی دانند
یک بار به دنیا می آیند
زندگی می کنند
یک بار هم می میرند
همه ی دغدغه ی شان آب است و دانه...
که آن هم کم نیست.
طفلکی آدم!!!
یک بار به دنیا می آید
تمام عمر درد می کشد
هزار بار هم می میرد...

امروز رو مود این آهنگم.........

Posted: 31 Mar 2013 09:25 AM PDT

بیداری از هلن
تورو تو گریه میبوسم تورو که غرق لبخندی/ با این حالی که من دارم چرا چشماتو میبندی
بذار این آخرین بوسه تموم باورت باشم /بذار فردا تو این خونه تو آغوش تو پیدا شم
نمیدونی کنار تو چه حالی داره بیداری /بذار باور کنم امشب توام حال منو داری
نمیدونی چه آشوبم از این آرامش خونه/ از این رویای شیرینی که میدونم نمیمونه
چقدر این حس من خوبه همین که ازتو میمیرم/ همین که هر نفس امشب هوامو از تو میگیرم
نمیدونی کنار تو چه حالی داره بیداری /بذار باور کنم امشب توام حال منو داری

برایم مداد بیاور (دخترها حتما بخونید)

Posted: 31 Mar 2013 09:13 AM PDT

گفتم عشق گفتی سکس...گفتم دخترم گفتی خداحافظ...کشیدمت...پاره شد...هم پیوندمان هم بکارتم....حالا تو پسر بچه شدی مرد،من دختر بچه شدم فاحشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!

معرفی بندرعباس

Posted: 31 Mar 2013 07:01 AM PDT

عمارت کلاه فرنگی



عمارت کلاه‌ فرنگی واقع در بخش مرکزی شهرستان بندر عباس و یکی از نقاط دیدنی استان هرمزگان در جنوب ایران است .

این بنا گمرک قدیمی و تاریخی شهر بندر عباس و محل تجارتخانه داخلی و خارجی بوده‌ است و مربوط به دوره صفویه می ‌باشد . این عمارت در مجاورت اسکله قدیمی بندر عباس در بلوار طالقانی قرار دارد . از آنجا که این عمارت از معماری ‌اروپایی ‌آن دوره تأثیر گرفته ‌، مثل تعداد زیادی از عمارات دوره قاجاریه به ‌عمارت کلاه فرنگی معروف است





دریای بندر عباس



دریا و دریانوردی بخشی از تاریخ منطقه تشکیل می دهد ، شکوفای منطقه اطراف تنگه هرمز ارتباط مستقیم با دریانوردی داشت و در این رابطه نقش لنج سازان بندر کنگ و پی پشت در جزیره قشم در طول تاریخ لنج سازی منطقه غیر قابل انکار می باشد . دریانوردان سورو لنج های خود را به استادان ماهر پی پشت سفارش می دادند ، در گذشته دو نوع عمده لنج مورد استفاده در منطقه سورو قرار می گرفت بوم و جالوت بود . ناخدایان سورویی که با لنج های بادی و موتوری خود سفرهای زیادی به سراسر خلیج فارس ، دریای عمان ، هند و افریقا سفر می کردند تاثیر زیادی در رونق تجارت و پیشرفت سورو و منطقه داشته اند

کاریکاتورهای روز

Posted: 31 Mar 2013 07:00 AM PDT

نکته رو گرفتی

Posted: 31 Mar 2013 06:35 AM PDT

()() صنــــدلی داغ با حضور Mehrdad.a(مدیرانجمن) ()()

Posted: 31 Mar 2013 05:14 AM PDT

نقل قول:

نوشته اصلی توسط shad00nee (پست 617791)
1.در خرید مشکل پسند هستی؟
گل گفتی:a (38):

2.معمولا با کی میری خرید؟
دوستام :a (6):

3.بیشتر لباسات چه رنگیه؟
روشن هستن:03:
الان یکی ابی روشن تنمه:15:


4.عشق دخترا به چیشونه؟
این یک مسئله خیلی پیچیده ای هست
حتی بزرگترین دانشمند ها هم دخترها رو نتونستن کفش کنند چه کفشی هم هستن:a (38):
کفش سیندرلاای:03:


5.حاضری بری مراسم عروسی کسی که یه مدت خیلی دوسش داشتی و در حقت بدی کرده باشه؟(فرض کن اگه نری ممکنه خیلی حرفاپشتت زده شه)

چرا نرم خیلی خوبشم میرم

تازه میدونی چیکار میکنم میردم دست دوستشو که خیلی ازش بدش میاد میگیرم بااونم میرم مراسمش
شاید سکته زد مرد راحت بشیم از دستش:03::03::03:


ما اینم دیگه :a (38):

زندگینامه استاد پرویز یاحقی

Posted: 31 Mar 2013 05:14 AM PDT

زندگینامه استاد پرویز یاحقی

بيوگرافی استاد پرويز ياحقی


98میهن : پرويز صديقی پارسی(معروف به پرويز ياحقی)در سال 1315 شمسی در تهران خيابان صفي عليشاه تولد يافت. پدر پرويز از مردان روشنفکر و تحصيل کرده ی زمان خود بود.واز آنجا که بيشتر در ماموريت های کاری به سر می برد بیشتر زمانها فرزند کوچک وبا استعدادش پرويز در خانه استاد حسين ياحقی دایی هنرمند خودبه سر می برد.

روح بزرگ و پر التهاب وی آرامش رااز وی صلب نموده در صدد دستيابی به سازی برآمد.شايد آسان ترين سازی که در ايام کودکی ميتوانست در اختيار او قرار بگيرد نی لبک کوچک و ظريفی بود که تهيه آن برای او چندان مشکل نبود.او سعی داشت نغمات دلنشينی که در فضای خانه و در کلاس درس استاد به گوش مي رسيد با ساز کوچک خود اجرا نمايد. استاد که همشيره زاده خود را شيفته ودلباخته موسيقی مي ديد واز دورونزديک متوجه حالات او بود سعی کرد تا رضايت پدرومادر پرويز را برای تقديم هنرمندی بزرگ به عالم موسيقی جلب نمايد.علاقه واستعداد شگرف پرويز در فراگيری نت وملودی های گوناگون موسيقی باعث حيرت استاد شد.و می ديد که دوره های رديف اول موسيقی راشاگردان ديگر دوران زيادی را صرف آموختن آن مي کنند به سرعت طی کرده ودر حالی که از نظر سن و قد و قامت از همه آنها کوچکتراست در فراگيری دروس به آنها کمک ميکند. دوره آموزش رديف های پنجگانه ديگر استاد که عبارت از پيش درآمدهاو چهارمضرابهاوآهنگهای ضربی ودستگاههای موسيقی ايرانی بودوتا دوره عالی بود به انجام می رسيد يکی پس از ديگری طی شد در حالی که پرويز بيش از 11سال از سن نداشت.منزل استاد ياحقی که در آن زمان محل اجتماع ورفت وآمد موسيقيدانان بزرگی نظيراستادان: ابوالحسن صبا ،مرتضی محجوبی،علی اکبرشهنازی،رضامحجوبی،حسين تهرانی،رضا قلی ظلی،مرتضی نی داود وغيره بود وموقعيت خاصی برای دانشجويان موسيقی پديد آورده بود.استاد ابوالحسن صبا که متوجه نبوغ و استعداد خارق العاده وی شده از استاد او خواسته بود که چندی هم در نزد وی کار کند.پرويز با اشتياق فراوان آن را پذيرفت و مدت2سال نيز نزد استاد صبا به فراگيری رديف های ايشان اشتغال داشت. اين استاد گرانقدر در سال1386 دار فانی وداع گفت.

چگونه به دیگران نه بگوییم؟

Posted: 31 Mar 2013 04:58 AM PDT

چگونه به راحتی به دیگران نه بگوییم؟


گفتن این کلمه دو حرفی برای بسیاری از ما دشوار است، نه گفتن

چه به رئیسمان، چه به فرزندمان و چه به دوستانمان آسان نیست. در نتیجه بسیاری از ما به انجام کارهایی مجبور می شویم که دوست نداریم، یا برایمان سخت هستند.
بسیاری از کودکان در محیط خانواده و تحت تاثیر تربیت والدین می آموزند که برای حفظ آرامش یا برای مودب بودن، باید درخواست دیگران را بپذیرند. به یاد داشته باشید که دنیا با "نه" گفتن ما به پایان نخواهد رسید، بلکه این کلمه مانند همه کلمات دیگر نوعی مبادله اطلاعات است.
اما چگونه می توانیم نه گفتن را برای خود آسان کنیم؟

۱٫ به خود زمان بدهید.
بسیاری از افراد بنا به دلایلی چون خجالت، ترس و غیره، بلافاصله بعد ازشنیدن یک درخواست کلمه "بله" را بر زبان می آورند. اگر گفتن کلمه "نه" برایتان آسان نیست، لااقل از طرف مقابل زمان بخواهید، مثلا بگویید " بعدا به تو خبر می دهم." اما اگر با اصرار طرف مقابل روبرو شدید، بگویید " باید به تقویم نگاه کنم." یادتان باشد اگر او عصبانی یا ناراحت می شود مشکل خود اوست نه شما.

۲٫ ارزیابی کنید.
اگر کسی از شما درخواستی می کند، ابتدا از خود بپرسید که وقتش را دارید یا نه. مهم ترین سوالی که در این زمینه مطرح می شود این است که آیا باید نیازهای خود را به دیگران ترجیح بدهیم یا نه.
گاهی لازم است نیازهای دیگران را به نیازهای خود ترجیح بدهیم- اگرگاهی به دوستان، خانواده و همکاران کمک نکنیم دنیا محل خوبی برای زندگی نخواهد بود. ولی در عین حال بعضی اوقات لازم است به علایق و نیازهای خود نیز توجه کنیم.

۳٫ مودب باشید.
بهتر است لبخند بزنید ولی لبخند خود را با یک لحن جدی همراه کنید –اگر درخواست کسی را به صورت مودبانه رد کنید از شما نخواهد رنجید. نه گفتن به معنای بی ادبی نیست.
خیلی راحت بگویید "متاسفم این بار نمی توانم به شما کمک کنم" یا "معذرت می خواهم در حال حاضر کاری دارم که باید انجام بدهم". نیازی نیست توضیح بدهید، هرچه بیشتر توضیح بدهید و معذرت بخواهید، به طرف مقابل فرصت بیشتری برای اصرار کردن خواهید داد.

۴٫ تمرین کنید.
اگر حتی فکر کردن به این کلمه دو حرفی شما را می ترساند، تمرین را از موقعیت هایی شروع کنید که اهمیت چندانی ندارند. مثلا با نه گفتن به دستفروش های سمج تمرین خود را آغاز کنید.

۵٫ حساب و کتاب کنید.
تا به حال توجه کرده اید که کسانی که مرتبا از شما می خواهند کاری برایشان انجام دهید معمولا لطفتان را جبران نمی کنند؟ این افراد هرگز دوستان واقعی نیستند.
دوستان واقعی از شما سواستفاده نمی کنند و تنها در مواقع بسیار ضروری از شما کمک می خواهند. اگر متوجه شدید که کسی بیشتر از آنچه برای شما انجام می دهد از شما انتظار دارد، از او فاصله بگیرید. نیازی نیست دوستیتان را با او قطع کنید، تنها تماس خود را با او کم کنید. مطمئن باشید که چنین شخصی با مشاهده کم توجهی شما به کس دیگری روی می آورد تا مدتی هم از او سو استفاده کند.

۶٫ صادق باشید.
گاهی نه گفتن آنقدر سخت است که نهایتا از ترس آزردن احساسات دیگران به کاری مجبور می شویم که دوست نداریم، یا نهایتا به دروغ و بهانه تراشی روی می آوریم.
بهترین راهکار صداقت است، اینکه صادقانه به طرف مقابل بگوییم که نمی خواهیم درخواست او را بپذیریم. البته گفتن یک دروغ بی ضرر هرازگاهی لازم است، اما دروغگویی و به دیگران امید واهی دادن کار درستی به نظر نمی رسد!

اینبار مانکن ها توووو لباس عروس

Posted: 31 Mar 2013 04:33 AM PDT




























نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

آخرین مطالب انجمن علمی پردیس کوروش کبیر

آخرین مطالب انجمن علمی پردیس کوروش کبیر

آخرین مطالب انجمن علمی پردیس کوروش کبیر